Російська авіація вже чотири місяці не залітає вглиб України

Хоч би що росіяни не розповідали, ППО в Україні є. І це не тільки зенітні ракетні комплекси, але й у тому числі бойова авіація, винищувачі, – заявляють у командуванні Повітряних сил

Авіація країни-агресора Росії вже майже чотири місяці не залітає на територію, підконтрольну українським силам протиповітряної оборони. Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пише Кореспондент.
 

“Вже майже чотири місяці ворог не залітає в наш повітряний простір – він змінив тактику. Вони зрозуміли, що зазнають серйозних втрат на території нашої держави. Хоч би як вони розповідали у своїх пропагандистських сюжетах, ППО в Україні є. А ППО – це не тільки зенітні ракетні комплекси, але й у тому числі бойова авіація, винищувачі”, – заявив Ігнат.


 
Він додав, що Україна посилена ПЗРК різних типів як радянського, так і зарубіжного виробництва. Ці засоби протиповітряної оборони мають дальність від 4,5-7 кілометрів.
 

“Люди, справді, вже відвикли від того страху, що тут над територією України літатимуть ворожі літаки. Над населеними пунктами дуже часто літають наші літаки. Наша авіація здійснює, приблизно, 50 літако-вильотів на день. Це виконуються завдання і транспортної авіації, і бойової авіації”, – розповів Ігнат.


 
При цьому він зазначив, що Росія продовжує застосовувати безпілотники, які можуть залітати навіть углиб України для проведення розвідки. При цьому ворожа авіація працює ближче до переднього краю, де завдає ракетно-бомбових ударів по позиціях ЗСУ.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ