Справа ексголови Чернівецької облради Мунтяна по Брусниці зрушила з місця: почали досліджувати докази

У кримінальній справі щодо ексголови Чернівецької облради Івана Мунтяна почали досліджувати докази. Його підозрюють в отриманні 180 тисяч доларів хабаря за передачу в оренду на 49 років комунального санаторію “Брусниця”. Справу розглядає Вищий антикорупційний суд.

Про це повідомляється на сторінці НАБУ у Facebook, пише Суспільне.

Підозру Мунтяну вручили у лютому 2020 року. У вересні 2021 року справу передали до Вищого антикорупційного суду. У коментарі Суспільному Іван Мунтян говорив, що хабар не брав, а підозру називав абсурдом. За його словами, санаторій передали прозоро через конкурс.

Наразі Мунтян є депутатом облради та членом комісії, яка розпоряджається комунальним майном.

Коли ексголові облради Мунтяну вручили підозру, детективи НАБУ оприлюднили частину відеозаписів та розмов. За версією слідства, Мунтян пропонував підприємцю орендувати санаторій, а надалі відчужити його. У розмові чоловік, якого детективи вважають Мунтяном, говорить: “Це твоє, ти сам собі кладеш (йдеться про сплату оренди згідно з угодою — НАБУ), у тебе ніхто ніколи не забере…” Цю операцію фігуранти назвали “ВОДА”.

Слідчі вважають, що за хабар Мунтян обіцяв провести конкурс на оренду “Брусниці” так, аби переміг підприємець. Також обіцяв посприяти з голосуванням на сесії. Конкурсна комісія обрала переможцем підприємство, яке фігурує у розслідуванні.

За даними детективів, підприємець передавав хабар частинами. Деякі гроші давав особисто Мунтяну. Зокрема, один випадок зафіксували на відео, його опублікували детективи.

За цей час санаторій “Брусниця” не надавав послуг та накопичував борги. Після повномасштабного вторгнення РФ там почали приймати вимушених переселенців.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ