Британський король Чарльз у перший день правління виступив з посланням до нації

Король Чарльз вже повернувся з Шотландії до Букінгемського палацу. Там відбулася його перша аудієнція. До Його Величності приїхала прем’єр-міністр Ліз Трасс. Після зустрічі король виступив з посланням до нації.

У перший повноцінний день правління король Чарльз звернувся до нації, яка оплакує смерть Єлизавети II та вітає нового главу держави та Співдружності нації. Від вечора 8 вересня біля Букінгемського палацу зібрався величезний натовп. Люди висловлюють підтримку монаршій родині, пише 24 канал.

Велика Британія та весь світ нетерпляче чекали на першу промову Чарльза. Вже завтра, 10 вересня, його офіційно оголосять новим королем. Перед цим він виступив з посланням до нації.

Послання Чарльза до нації: що сказав новий король

У своєму майже 10-хвилинному зверненні до нації король Чарльз віддав шану королеві. Він описав свої почуття смутку за улюбленою матір’ю, яка була для нього натхненням і прикладом для нього та всієї родини.

Король каже, що її життя було “добре прожитим”, і воно “глибоко оплакуватиме її смерть”. Король сказав, що “прихильність, захоплення та повага”, натхненні королевою, “стали відмінною рисою її правління”.

Як може підтвердити кожен член моєї сім’ї, вона поєднувала ці якості з теплотою, гумором та безпомилковою здатністю завжди бачити в людях найкраще… Як і сама королева з такою непохитною відданістю, я також урочисто зобов’язуюсь протягом часу, що залишився, який дає мені Бог, підтримувати конституційні принципи, що лежать в основі нашої нації,
– заявив принц Чарльз.

У своїй промові він також згадав синів – принца Вільяма він нарік як принц Уельський, передавши йому свій титул, а принцові Гаррі та Меган подякував за вірність попри те, що вони ще раніше склали свої королівські обов’язки.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ