Карла ІІІ офіційно проголосили королем Великої Британії

Старшого сина покійної Єлизавети ІІ Чарльза офіційно проголосили королем Великої Британії у суботу, 10 вересня. Згідно з традицією, ім’я Карла ІІІ виголосили під час спеціальної прокламації.

У Сент-Джеймському палаці в Лондоні вперше за 70 років зібралася Рада престолонаслідування — орган, який офіційно проголошує короля Британії. Подію транслював YouTube-канал королівської родини.

Карла ІІІ офіційно проголосили королем Великої Британії

Спочатку Пенні Мордонт, яка очолювала захід, оголосила про смерть Єлизавети ІІ. Потім принц Уельський Вільям, королева-консорт Камілла, прем’єр-міністерка Ліз Трасс, архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі підписали прокламацію.

Потім розпочалася друга частина процедури — усі присутні перейшли до тронної зали. Карл ІІІ виступив із промовою й дозволив розповсюдити прокламацію у Сполученому Королівстві й заприсягся підтримувати безпеку Церкви Шотландії. Своїм підписом він підтвердив, що склав присягу. Її також підписали свідки.

Jonathan Brady/Pool via REUTERS
Фото: Jonathan Brady/Pool via REUTERS

Після цього Карла ІІІ публічно проголосили королем з балкону Friar Court. За цим спостерігали люди, які прийшли на захід.

На церемонії було багато колишніх керівників Уряду Великобританії, серед яких, Джон Мейджор, Тереса Мей, Джеймс Камерон, Борис Джонсон…

Старший син Єлизавети II автоматично успадкував престол після її смерті.

Церемонію проголошення вперше було показано на телебаченні.

Нагадаємо, у п’ятницю, 9 вересня, король Великої Британії Чарльз ІІІ провів свою першу аудієнцію у Букінгемському палаці у Лондоні.

Того ж дня Чарльз III оголосив сина Вільяма, герцога Кембриджського, принцем Уельським – відтепер він стане першим спадкоємцем британського престолу після смерті короля.

8 вересня королева Великобританії та Північної Ірландії Єлизавета II померла у віці 96 років у своєму замку Балморал в Шотландії

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ