Ізюм і Балаклія стають в один ряд із Бучею, Бородянкою та Ірпенем за зафіксованими злочинами росії, – Генпрокурор Костін

На звільнених від окупантів територіях Харківської області почали працювати мобільні слідчо-прокурорські групи. Правоохоронці вже виявили та зафіксували десятки злочинів російських загарбників проти мирного населення регіону. Серед них – катування та вбивства.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Зазначається, що воєнні злочини РФ будуть розслідувати 23 спеціально створені групи, які обʼєднують спеціалістів різних напрямів.

“Перед нами постає жахлива картина того, що робили окупанти, зокрема, на Харківщині. Фактично зараз такі міста, як Балаклія, Ізюм стають в один ряд із Бучею, Бородянкою, Ірпенем. Тими містами, де вже було зафіксовано і нами розслідуються численні воєнні злочини та злочини проти основ нацбезпеки”, – розповів генеральний прокурор Андрій Костін.

Фото Генеральної прокуратури України

Окрім того, у регіоні працює 5 так званих “тематичних груп”. Вони займаються розслідуванням тих справ, що повʼязані з фактами катування мирного населення. Також в їхні обовʼязки буде входити пошук розташування ворожих штабів чи командних пунктів на звільнених територіях.

Фото Генеральної прокуратури України
Фото Генеральної прокуратури України
Фото Генеральної прокуратури України

“Із 9 по 11 вересня ми вже виявили шість тіл (жертв) у населених пунктах Гракове та Залізничне Чугуївського району. Людей вбили військовослужбовці російської федерації. Після цього тіла були захоронені місцевими мешканцями. Виявлено сліди катувань. Крім того, працівники Ізюмської окружної прокуратури разом зі слідчими органами поліції виявили факт захоронення місцевих мешканців, убитих військовослужбовцями російської федерації, в місті Балаклія”, – розповів керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ