МЗС Румунії назвало неприпустимими заяви свого ексміністра про «поділ» України між росією, Угорщиною, Польщею та Румунією

МЗС Румунії повідомило, що заяви, зроблені публічно ексглавою румунської дипломатії Андреєм Маргою щодо «поділу» України, неприпустимі та «обурливо суперечать» офіційній позиції Бухареста.

Про це повідомляє румунський ресурс Agerpres, пише НВ.

«Міністерство закордонних справ вважає неприпустимими заяви пана Андрея Марги у публічному просторі щодо агресивної війни Росії проти України та її наслідків», — йдеться у повідомленні румунського МЗС.

Наголошується, що заяви Марги перебувають у «обурливій суперечності» з офіційною позицією Бухареста щодо незаконної, необґрунтованої та неспровокованої агресії Росії проти України, а також з основними принципами міжнародного права.

Міністерство також додало, що «рішуче відкидає позицію пана Марги, який заохочує та пропагує зловмисні наративи, які розповсюджує Росія».

Румунське МЗС повідомило, що твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

17 вересня Андрей Марга заявив, що Україна має поступитися своїми територіями рф, Угорщини, Польщі та Румунії, повторивши наративи роспропаганди.

У посольстві України в Румунії заявили, що шкодують через заяви ексміністра, які «піддають сумніву базові засади міжнародного права, зокрема щодо непорушності кордонів».

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ