Прощання з Королевою Великої Британії Єлизаветою Другою

У Вестмінстер-холі завершується публічне прощання з королевою Єлизаветою II. Оскільки не всі прихильники королівської сім’ї могли побувати у Вестмінстері, то прощання з королевою цілодобово транслюють по телебаченню.

19 вересня світові лідери зібралися в Лондоні, щоб віддати свою шану королеві Єлизаветі II, відвідавши Вестмінстер-Хол, де перебуває труна з її тілом. Перша леді України Олена Зеленська серед 500 глав держав і високих гостей, запрошених на поминальну службу та VIP-прийом, організований королем Чарльзом III, пише Главком.

Також повідомлялося, що церемонію поховання королеви Єлизавети ІІ 19 вересня транслюють 125 кінотеатрів по всій Великій Британії.

Скріншот відео
Скріншот відео
Скріншот відео
Скріншот відео
Скріншот відео

Нагадаємо, королева Великої Британії померла 8 вересня у віці 96 років. Єлизавета ІІ стала найстарішим монархом в історії британської імперії.

Труну з тілом королеви Великої Британії Єлизавети II 13 вересня увечері доставили із Шотландії до Букінгемського палацу в Лондоні

У Великій Британії день похорону королеви Єлизавети II буде офіційним вихідним. Відповідний наказ схвалив король Чарльз III під час церемонії коронації.


Лафет, на якому була встановлена труна, використовувався під час похоронів королеви Вікторії, короля Георга VI та Вінстона Черчилля, першого з п’ятнадцяти прем’єр-міністрів періоду правлінння Єлизавети, повідомляє TABLOID з посиланням на ВВС.

У похороні взяли участь понад 3 тисячі військовослужбовців. Фото GETTY IMAGES
Король Чарльз ІІІ, принцеса Анна, принц Ендрю та принц Едвард. Фото AFP з сайту GETTY IMAGES
Принци Вільям та Гаррі з кузеном Пітером Філліпсом. Фото GETTY IMAGES
Фото GETTY IMAGES

Принц Вільям та принцеса Кейт узяли на похорон старших дітей, 9-річного Джорджа та 7-річну Шарлотту. За словами джерела The Daily Mail, це було “колективне сімейне рішення”.

“Як батьки вони, звісно, довго і непросто розмірковували, чи варто дітям їх супроводжувати. Безперечно, Луї ще надто малий, але вони вважають, що Джордж і Шарлотта готові”, – зазначив інсайдер.

Джордж та Шарлотта приїхали до Вестмінстерського абатства з мамою та королевою-консортом Каміллою. Фото GETTY IMAGES
Фото AFP з сайту GETTY IMAGES
Герцогиня Сассекська Меган Маркл. Фото AFP з сайту GETTY IMAGES
Фото GETTY IMAGES

Подейкують, скандального екскороля Іспанії Хуана Карлоса тамтешній уряд переконливо просив не приїжджати на похорон родички, але він не послухався.

Колишня королева Іспанії Софія та екскороль Хуан Карлос. Фото AFP з сайту GETTY IMAGES
Подружжя Байденів. Фото GETTY IMAGES
Еммануель Макрон із дружиною Бріджит. Фото AFP з сайту GETTY IMAGES
Борис Джонсон із дружиною Керрі. Фото GETTY IMAGES

“Королева народилася в Вестмінстерському абатстві. Тут у 1947-му році вона вийшла заміж та була коронована у 1953-му, тут вона відвідувала королівські весілля та похорони. Все це, так само як і її похорон сьогодні, є частиною чергування смерті та відродження”, – сказав у своїй проповіді декан Вестмінстера.

Принцеса Беатріс із чоловіком та леді Луїза Віндзор, наймолодша онучка королеви. Фото AFP з сайту GETTY IMAGES
Донька принцеси Анни, Зара Тінделл. ФОТО AFP з сайту GETTY IMAGES
14-річний Джеймс, віконт Северн, наймолодший онук Її Величності. Фото GETTY IMAGES
Цю корону виготовили у 1838-му році для королеви Вікторії. Фото AFP з сайту GETTY IMAGES
Король Іспанії Феліпе VI, який називав Єлизавету просто “тітонька Лілібет”, та королева Летісія. Фото GETTY IMAGES

Перша леді України Олена Зеленська та прем’єр Денис Шмигаль на похороні Єлизавети ІІ. Прінскрін із THE DAILY MAIL

Фото GETTY IMAGES

Квіти і трави з садів Букінгемського палацу, Кларенс-хауса та Хайгроув-хауса. Гілочки мирту зрізали з куща, що виріс із гілочок, які були у весільному букеті Єлизаветі. До квітів додано записку від короля Чарльза, написану від руки: “Світла пам’ять”.

По завершенні служби процесія прослідувала до Арки Веллінгтона. Звідти труну відвезли у Віндзор.

Свою королеву британці проводжали зі сльозами та оплесками. Фото GETTY IMAGES
Принцеса Уельська Кетрін на похорон надягла сережки та кольє з особистої колекції Єлизавети, а її донечка – брошку, подаровану прабабусею. Фото GETTY IMAGES
Фото GETTY IMAGES

Як відомо, місце останнього спочинку Єлизавети ІІ було визначено давно: це Меморіальна каплиця Георга VI, де поховані батьки королеви та її молодша сестра Маргарет. Також Її Величність возз’єднається зі своїм чоловіком, герцогом Единбурзьким.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ