Румунський посол заявив у Чернівцях, що його країна підтримує територіальну цілісність України

Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Румунії в Україні Александру-Віктором Мікула. Вони обговорили низку важливих питань. Серед них – надання допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОВА.

«Ми особливо відчуваємо вашу підтримку зараз, коли агресор ступив на наші землі. Дякуємо за неоціненну допомогу», – сказав Руслан Запаранюк.

Надзвичайний та Повноважний Посол Румунії в Україні розповів, яку допомогу Румунія надає українцям, які покинули свої домівки через війну.

«Румунія підтримує суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України. Ми показуємо це своїми справами», – наголосив Александру-Віктор Мікула.

Також він зазначив, що у Румунії наразі проживає близько 70 тисяч українців.

«У наших школах навчається 3700 українців. Також у нас є заклади, де вчителі з України викладають українською мовою за вашою програмою», – додав Надзвичайний та Повноважний Посол Румунії в Україні.


Нагадаємо, 17 вересня колишній міністр закордонних справ Румунії (на початку 2000-х років) Андрей Марга заявив, що Україна має поступитися своїми територіями рф, Угорщині, Польщі та Румунії, повторивши наративи роспропаганди.

«Міністерство закордонних справ вважає неприпустимими заяви пана Андрея Марги у публічному просторі щодо агресивної війни Росії проти України та її наслідків», — йшлося у повідомленні румунського МЗС.

Наголошується, що заяви Марги перебувають у «обурливій суперечності» з офіційною позицією Бухареста щодо незаконної, необґрунтованої та неспровокованої агресії Росії проти України, а також з основними принципами міжнародного права.

Міністерство також додало, що «рішуче відкидає позицію пана Марги, який заохочує та пропагує зловмисні наративи, які розповсюджує Росія».

Румунське МЗС повідомило, що твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ