Негода наробила багато шкоди на території району

Негода

За 11 та 12 жовтня на всій території Сторожинецького району були опади у вигляді мокрого снігу з дощем. Гілки дерев під вагою опадів пошкоджували електричні мережі та мережі зв’язку, а також відламані гілки блокували автошляхи та залізничну колію.

Працівники Сторожинецького РВ ДСНС спільно з працівниками Райавтодору розчищали дорогу Сторожинець-Красноїльськ, де було ускладнення руху, а також в Панці, Старій та Новій Жадові.

За даними ДСНС без електропостачання були Красноїльськ, Костинці, Бобівці, Ропча, Старі і Нові Бросківці. Станом на 11:00 у Нових Бросківцях досі немає електропостачання.

Станом на 11:00 відключеними від мережі залишаються Банилів-Підгірний, Давидівка, Череш, Комарівці, Слобода-Комарівці. Тимчасово було подано струм на Нові Бросківці та Костинці, але потім ці села знову відключили.

В Сторожинецькому РЕМ пояснили, що до 12 години не було електропостачання по всій території Сторожинецького, Вижницького та Глибоцького районів через пошкодження лінії 110 кВ у Вижницькому районі.

2

Ремонтні бригади обійшли 10 кВ лінії, але при спробі ввімкнути навантаження – запобіжники вимикали лінію.

Великою проблемою була відсутність мобільного зв’язку та рясні опади. Монтерам доводилося шукати найближчий дротовий зв’язок, щоб повідомити про можливість або неможливість ввімкнення лінії. Споживачі також не могли оперативно надати інформацію про проблеми з лініями електропередач. Також “вибиває” захист на багатьох трансформаторах 0.4 кВ при ввімкненні. У Тисівці вимкненими залишаються 6 підстанцій, у Кам’яній – 2 підстанції.

В Снячеві лінія в 10 кВ не розірвалася, але лягла на землю. Ремонтникам потрібно знімати лінію дуже акуратно, щоб не пошкодити опори. Також були побоювання, що при ввімкненні живлення когось може вразити струмом. Тому роботи надвечір закінчили.

Негода

В РЕМі повідомили, що сьогодні планують повністю відновити роботу 10 кВ ліній. Частково електропостачання немає в Красноїльську, Верхніх та Нижніх Петрівцях та в Сторожинці (в районі Майдану).

На підмогу Сторожинецькому РЕМ надали 2 бригади з Кельменців та 1 бригаду з Чернівецької служби високовольтних ліній. В загальному зараз працює 145 чоловік. 

В Сторожинецькому ЖКГ повідомили, що єдиним наслідком поганої погоди стало падіння дерева у подвір’ї будинків по вул. Чаплигіна, 47-51. Верба забила прохід між багатоповерхівками. Працівниками ЖКГ дерево було розпилено та вивезено. Більше по місту негода для комунальників не завдала істотного клопоту. Гілки, які відламалися, були зібрані та вивезені.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ