В “Юності Підгір’я” відбувся “Ярмарок професій”

Усвідомлення того, що конкуренція на ринку праці – це невід’ємний атрибут суспільства і в цих умовах важливим стає уміння визначити, а також швидко і ефективно використовувати у конкурентній боротьбі, власні переваги, особливі особистісні та професійні якості, підвищення готовності до праці та усвідомлення значущості правильно обраної професії. Саме це була тема обговорення з молоддю на проведеному масовому заході “Ярмарку професій” в центрі естетичного виховання “Юність Підгір’я”.

В рамках декади для молоді організовано проведення даного заходу фахівцями Чернівецького та Сторожинецького центру зайнятості. На профорієнтаційну зустріч запросили представників Чернівецьких профтехучилищ, старшокласників Сторожинецьких загальноосвітніх навчальних закладів та безробітну молодь. Важливо також було інформувати учасників про послуги центру зайнятості і презентувати навчальні заклади державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ).

Учасникам презентували професії: кравець-закрійник, вишивальниця, кухар, кондитер, офіціант, бармен, покоївка, черговий по поверху (готелю, кемпінгу, пансіонату), адміністратор, які за допомогою відео продемонструвала викладач Чернівецького ПТУ №8 Токар Тетяна Миколаївна. Про умови вступу та навчання розповіли майстри виробничого навчання Ванджура Марія Іванівна та Бажин Іон Петрович.

Представник Чернівецького вищого професійного художнього училища №5 Федорова Юлія Іванівна інформувала про професії столяр, живописець, реставратор декоративно-художнього фарбування, реставратор декоративних штукатурок і ліпних виробів, різьбяр по дереву та бересту, верстатник деревообробних верстатів, штукатур, лицювальник-плиточник.

З Чернівецького професійного ліцею сфери послуг на “Ярмарок професій” прибули майстри виробничого навчання Косован Тетяна Касянівна та Грінческу Галина Василівна.

Комп’ютерна техніка на даний час досягла в своєму розвитку настільки високого рівня, що перетворилась в одну з важливих сторін оточуючої людину дійсності. Використання та подальше впровадження таких технологій вимагає достатньої кількості професіоналів. У наш час бурхливого росту інформаційних технологій виникає потреба у великій кількості людей, з умінням працювати на комп’ютерній техніці. Ці вміння і знання значно підвищують культуру праці, її продуктивність у багатьох сферах діяльності людини.  В Чернівецькому професійному ліцеї сфери послуг можна отримати професії:

  • електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин;
  • оператор комп’ютерного набору;
  • оператор комп’ютерної верстки;
  • секретар керівника (організації, підприємства, установи);
  • діловод;
  • асистент референта;
  • обліковець з реєстрації бухгалтерських даних;
  • конторський службовець (бухгалтерія);
  • помічник вихователя;
  • гувернер;
  • соціальний робітник;
  • агент з постачання;
  • секретар керівника, діловод, адміністратор;
  • оператор з обробки інформації та програмного забезпечення.

Познайомитися з одним з найпрестижніших навчальних закладів області, вищим професійним училищем N3 м. Чернівці, допомогли викладач Гончарюк Олеся Михайлівна та майстер виробничого навчання Яковлєва Катерина Іванівна. Тут можна здобути професії кравець, закрійник, квіткар, модистка головних уборів, перукар-модельєр, манікюрник, технік-конструктор (молодший спеціаліст).

На відеодемонстрації було видно, що у своїй роботі викладачі та майстри ліцею та профтехучилищ  використовують новітні технології у навчанні. Найцікавішим для учасників заходу є інноваційне обладнання для проведення виробничих практик. Теж приваблює молодь актуальність  професій та можливість успішно працевлаштуватись на непогано оплачувані робочі місця.

Категорія: Економіка Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ