В ДНЗ “Дзвіночок” недорахувалися однієї дитини. Трирічну дівчинку знайшла мати аж біля “Танку”

ДНЗ "Дзвіночок"

Вчора, 26 липня 2017 року, під час обіду в ДНЗ “Дзвіночок”, що по вул. Першотравневій в Сторожинці з групи дітей, що зараз лише починають ходити в садочок, зникла дівчинка.

Як розповів начальник відділу освіти Сторожинецької міської ради Андрій Гакман, вихователь та помічник, перераховуючи дітей, помітили що одна відсутня і повідомили завідуючій, Ларисі Мотуз, яка, в свою чергу, зателефонувала батькам трирічної дівчинки, щоб уточнити, чи не забирали вони дитину з садочку, тому що її вже біля 5 хвилин не можуть знайти. Отримавши негативну відповідь, працівники садочку почали пошуки на території.

Мати дівчинки в цей момент знаходилася в Сторожинецькій лікарні, звідти направилася в садочок. Не знайшовши дитину на території садочку, мати викликала поліцію та почала шукати прилеглими вулицями. Спустившись по Чернівецькій до РБНК, дівчинки не побачила.

Звідти разом з знайомими вже автомобілем піднялася до “танку” (оскільки живуть вони в тому районі міста) і там, навпроти Сторожинецького РЕМ, виявила свою доньку, живу та здорову, але заплакану та сильно перелякану.

Дівчинка, коли трохи заспокоїлася, розповіла, що просто хотіла додому. Як вона вибралася з обгородженої території садочку, не відомо.

Виявилося, що за ці “5 хвилин” дитина самостійно перейшла досить жваве перехрестя з вул. Карюкіна та пройшла майже всю Чернівецьку, а це біля двох кілометрів в підйом.

Батьки щиро дякують тій жінці, яка перестріла дитину вже майже біля повороту на вул. 40 років Перемоги та хотіла відвести її в магазин “Марічка”, розташований поруч, оскільки продавці могли пізнати дівчинку.

В міській раді повідомили, що приймуть відповідні рішення щодо дисциплінарного покарання винних працівників ДНЗ. Також сьогодні цей випадок обговорювали на засіданні Погоджувальної ради і висловлювалася пропозиція щодо звільнення тих, хто допустив в дитячому закладі таке халатне відношення до своїх прямих обов’язків, проте деякі депутати та голова громади зазначили, що така міра буде занадто жорсткою.

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ