Пошкодження пам’ятників – не шлях до миру та злагоди

Початок 2017 року ознаменований різними подіями – від щасливого святкування Нового року та Різдва Христового до прикрих подій. Щодо останніх, то з’явилася тенденція в різних областях України до пошкоджень історичних цінностей нашого народу, які нагадують та вшановують пам’ять жертв репресій тоталітарних режимів. Доля українців вкрита терновими стежками, шлях через які нащадки згадуватимуть ще багато років.

Зрозуміло, що подібні ситуації, (крайній приклад: пошкодження пам’ятника жертвам Другої Світової війни у с.Гута-Пеняцька, що на Львівщині) штучно створені та проплачені негідниками, котрі зацікавлені дестабілізацією ситуації неньки-України на її мирних територіях. Ініціювання подібних провокацій грають на руку тільки ворогові, який засів у Кремлі. Історія нагадує, якщо не упереджувати такі ситуації в перших її проявах – чекай біди (рідна українська Донеччина та Луганщина тому яскравий приклад). Помітно, що ворог зацікавлений у провокаціях, спрямованих на загострення міжнаціональних відносин в межах кордонів нашої держави.

Звісно ж варто зауважити, що знищення пам’ятників, особливо із використанням вибухівки, може нанести шкоду здоров’ю та життю мирного населення. Безпека починається з кожного з нас. Україна – цілісна і незалежна тільки завдяки свідомому, толерантному та міцному українському народові, який з давніх-давен тільки примножував духовні цінності. Тільки спільними зусиллями не дамо агресору зіштовхнути нас із напрямку до життя під мирним небом!

Василь Грубка

Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ