Завдяки децентралізації громади отримали реальні можливості для зростання

Час для добровільного об’єднання територіальних громад України спливає. Але у багатьох регіонах із ним ще зволікають, в тому числі у Сторожинецькому районі. Подекуди низький темп цього процесу пов’язують із тим, що громади з різноманітним етнічним складом населення не можуть дійти згоди щодо об’єднання. Однак, ключ до порозуміння часто лежить в усвідомленні етнічної різноманітності територій як соціально-економічної переваги.

Зокрема, такий склад населення дає додаткові можливості для розвитку у контексті децентралізації, яких не мають чимало територій України. У цьому уже запевнилися представники об’єднаних  громад Закарпатської, Одеської та Чернівецької областей, які брали участь у першому модулі ініціативи «Управління різноманіттям з метою стійкого економічного розвитку».

За попередніми даними Міністерства регіонального розвитку України, минулого року доходи місцевих бюджетів зросли майже на 23%.

Це доводить, що завдяки децентралізації держава отримала оптимізовані доходи, а громади – реальні можливості для зростання.

Водночас, велика частина території нашого району досі не покрита об’єднаними територіальними громадами, тому важливо найближчими роками працювати над тим, щоби у 2020 році нове місцеве самоврядування обирали всі 100% населення.

Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ