формування громади – це не тільки відокремлення від центральної влади, а і можливість на співпрацю з іншими громадами

За даними моніторингу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 876 об’єднаних територіальних громад було сформовано за 2018 рік, що свідчить про позитивну динаміку. Проте, на цьому не слід зупинятись, майже 7 тисяч місцевих рад поки не ввійшли до складу об’єднаних громад, в тому числі у Сторожинецькому районі.

Жителі невеликих населених пунктів вважають, що вони не можуть вибирати самі з ким об’єднатись і змушені надіятись на запрошення до великих та фінансово спроможних громад. Але це не зовсім відповідає дійсності.

Дані моніторингу також свідчать, що найбільш динамічним показником розвитку реформи є співробітництво територіальних громад. Лише за лютий 2019 року цим механізмом скористалися 93 громади, які уклали між собою 35 договорів про співпрацю. Загалом вже 1355 громад реалізують 360 договорів про співробітництво. Ці громади спільно збирають та утилізують сміття, надають соціальні та адміністративні послуги, фінансують освіту та медицину, розвивають культуру та туризм тощо.

Тому формування громади це не тільки відокремлення від центральної влади, а і можливість на співпрацю з іншими громадами, що піде на користь кожному жителю того чи іншого населеного пункту.

Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ