Поки одні громади думають, чи варто впроваджувати зміни, об’єднані громади пожинають плоди реформи і своєї праці

Поки одні громади думають, чи варто впроваджувати зміни, об’єднані громади пожинають плоди реформи і своєї праці.

До прикладу, на їх території, враховуючи ті, що з центрами у містах обласного значення, працює 168 Центрів надання адмінпослуг, багато з яких мають відокремлені робочі місця у віддалених сільських територіях. Це говорить про те, що людям не потрібно тепер за десятки кілометрів їздити в районні чи обласні центри за тими чи іншими послугами. Більше того, за потреби, адміністратор може потрібну послугу надати людині вдома.

Ця історія навіть не про кількість ЦНАПів чи послуг, ця історія про якість і наближення послуг до людей. Той, хто змушений досі такі послуги отримувати в районі, хай запитає про різницю людину, яка отримує їх в громаді.

В Україні налічується 909 об’єднаних громад, які взяли на себе відповідальність за розвиток своїх територій. Люди там вже живуть в умовах, коли місцева влада не ховається від проблем, не перекладає на район, область чи державу, а намагається вирішити їх самостійно або разом з мешканцями. Для цього ОТГ мають і повноваження, і можливості. Тому і якість життя там поступово покращується.

Але, на жаль, досі багато громад «хочуть ще подумати», «не хочуть поспішати», хвилюються, що «більше втратять, ніж отримають», і цим консервують свою неуспішність. Їм варто не вигадувати причини, щоб нічого не робити… А якщо хтось чекає на реванш централізації, то його не буде. Сотні громад, які відчули смак успіху, цього не дозволять.

Тому давайте разом не думати варто чи ні, а об’єднуватись не зважаючи на етнічне різноманіття Сторожинецького району, нашого району.

Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ