Лютий 2014 року закарбувався в історичній пам’яті нашого народу назавжди

Учні Зруб-Комарівської ЗОШ І-ІІ ст. запалили свічу пам’яті та вшанували пам’ять про Небесну Сотню хвилиною мовчання.

Школярі вшановують пам’ять героїв трагічних історичних подій: Голодомору 1932-33 р.р., Битви під Крутами, трагедії у Бабиному Яру. Тепер діти стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни. 18-20 лютого 2014 року відбулося протистояння між силовиками та протестувальниками, де загинуло більше сотні людей. Їх назвали Небесною Сотнею, а 20 лютого – це День Героїв Небесної Сотні.

Минуло 4 роки від подій, які назавжди змінили країну і кожного українця. Роки важких втрат, болю і випробувань. Подій, які залишили в минулому мирне розмірене життя.

“Лютий 2014 року закарбувався в історичній пам’яті нашого народу назавжди. Вся Україна і весь світ стали свідками холодної жорстокості катів і щирого, чистого, світлого, відчайдушного пориву повстанців. Людей з дерев’яними щитами, які гинули від снайперських куль професійних вбивць. Такою є ціна нашої свободи. Кривава жертва мирних людей, принесена на жертовник заради майбутніх поколінь. Небесна сотня – це найсвятіший образ новітньої України. Ми у вічному боргу перед їх найсвітлішою пам’яттю!” – зазначили на заході.

Спомин Героїв Небесної сотні це не привід для виступів і політичних диспутів. Тут не може бути красномовства. Не слова, а дії потрібні Україні і українцям. Діти та адміністрація школи вірять, що країну об’єднає праця заради майбутнього і молитва за наших Героїв, за нашу небесну охорону.

Категорія: Освіта Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ