Сторожинецьке Бюро правової допомоги роз’яснює щодо нових правил паркування

Президент України в березні підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів», прийнятий Верховною Радою України 21 грудня 2017 року.

Закон набуває чинності наприкінці цього тижня, 27 вересня 2018 року, і передбачає створення законодавчого механізму невідворотності відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів шляхом запровадження фото-, відеофіксації правопорушень.

Юридичні і фізичні особи, на яких зареєстрований транспортний засіб (особи, які ввезли транспортний засіб в Україну), за порушення правил паркування, які зафіксовані в автоматичному режимі і/або в режимі фотографування/відеозапису, повинні будуть сплатити штраф.

При цьому вони звільняються від відповідальності, якщо номерний знак або авто вибули з володіння внаслідок протиправних дій інших осіб, передачі права управління автомобілем іншій особі на відповідній правовій основі або якщо фактичний порушник заплатить штраф і особисто звернеться до органу стягнення із заявою і копією документу про оплату штрафу.

Закон встановлює обов’язкове залишення копії постанови або повідомлення про рішення про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення, зафіксовані в режимі фотозйомки/відеозапису, на лобовому склі транспортного засобу.

Крім того, передбачено надання 50% знижок в платі штрафів за порушення, зафіксовані в режимі фотографування/відеозапису, у разі сплати штрафу впродовж 10 банківських днів.

Також нагадуємо про Загальнонаціональний право​просвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО​!» який реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів.

Наша мета – підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Це масштабна реформа правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави.

Одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.

Ми не лише інформуємо громадян про їхні права, а й навчаємо їх, як ці права захищати. Ми даємо чіткі й зрозумілі поради, як діяти, коли твої права порушують. Ми доводимо, що держава може бути твоїм партнером, і встановлюємо рівність перед законом для кожного українця.

Нагадуємо, що Сторожинецьке Бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 6а (будівля Сторожинецької районної ради), 4 поверх.

Серед основних послуг: надання правової інформації, консультацій та роз’яснень,  доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України, надання допомоги у забезпечені доступу до вторинної правової допомоги.

Прийом громадян здійснюється у робочі дні з 8:00 до 17:00 год. Поспілкуватися зі спеціалістами можна за телефоном 2-28-99 або за допомогою Skype-зв’язку.

Для цього просто внесіть до списку контактів електронне ім’я відділу: «Сторожинецьке бюро правової допомоги» або логін бюро «[email protected]».

Джерело: Сторожинецьке Бюро правової допомоги

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ