ДПІ: 64,7 млн. сплачено до бюджетів, зміна реквізитів

ДПІ інформує

Щасливі обличчя вчителів, батьків, ледь помітний сум в очах випускників, радість і хвилювання у наймолодших першокласників. Так розпочалося святкування Дня знань, початку нового навчального року і у Сторожинецькому ліцеї.

Розпочинається іще один навчальний рік, який завжди означає відкриття нової, осяйної і часто нелегкої дороги – дороги до знань. Особливим і, безперечно, визначальним у житті він стане для милих першачків, які, тримаючись за батьківські руки, вперше ступлять на незвіданий шлях. Не менш важливим він буде для одинадцятикласників, яким доведеться обирати професійну стезю і втілювати отримані знання в реальному житті.

ДПІ

Так, вже стало традицією, що податківці Сторожинецького району навідуються до Сторожинецького ліцею. Співпраця з цим навчальним закладом є одним з ключових завдань працівників податкової інспекції, адже виховання сумлінного платника податків є пріоритетним напрямом роботи органів ДФС.

Усім, хто в цей День прийшов до навчального закладу здобувати знання, побажали здійснення мрій, досягнення своєї мети у житті, провести навчальний рік цікаво та плідно, у взаєморозумінні з викладачами та батьками, зустріти добрих і надійних друзів.

Побажали всім доброго здоров’я, благополуччя, творчих успіхів та насолоди від отриманих знань!

Перше знайомство з основами податкових знань

Перше знайомство з основами податкових знань

З метою виховання економічної та правової культури у школярів та молоді – майбутніх платників податків, формування у них податкової культури, обізнаності з основами податкового законодавства та утвердження у суспільстві позитивного іміджу органів Державної фіскальної служби України працівниками ДПІ у Сторожинецькому районі  ГУ ДФС у Чернівецькій області постійно проводяться заходи для молоді міста Сторожинець та Сторожинецького району.

Саме з цією метою у Сторожинецькому ліцеї відбувся відкритий урок у формі гри для учнів 4-в класу на тему „Що таке податки та податкове законодвство. Перше знайомство з основами податкових знань”. Урок провели їхня перша вчителька Валентина Іванівна Ковальська та головний державний інспектор з питань комунікацій ДПІ Галина Бойко.

ДПІ

В доступній для учнів формі податківець розповіла про історію податків, яка налічує тисячу років. Розповіла про те, що таке податки і які нововведення чекають на бізнес та пересічних громадян, тобто їх батьків, в частині адміністрування податків, їх нарахування та сплати.

Переконливо довела в необхідності кожним приватним підприємцем не приховувати, а сплачувати в повному розмірі всі податки і збори. Так як це головна передумова розквіту економіки нашої країни.

1161

Галина Іллівна дохідливо роз’яснила, як податки впливають на суспільний прогрес, сприяють розвитку передових технологій, нових галузей.

«Пройде зовсім небагато часу, і ви будете отримувати стипендію, заробітну плату або іншу форму доходу а, отже набудете  статусу платника податків. А подальший матеріал допоможе з»ясувати, які податки сплачують члени вашої родини» – зазначила Галина Бойко.

Наприкінці зустрічі з молоддю податківець побажала учням успіхів та висловила сподівання, що набуті податкові знання допоможуть зрозуміти, заради чого сплачують податки і чому вони є основою добробуту держави та суспільства.

Отже, формування податкової культури з дитинства, виховує свідомих, законослухняних платників податків в майбутньому.

На Сторожинеччині відзначили кращих підприємців

На Сторожинеччині відзначили кращих підприємців

Сьогодні, начальник ДПІ  у Сторожинецькому районі  ГУ ДФС у Чернівецькій області Олександр Григоряк взяв участь у святкуванні Дня підприємця, який відбувся у приміщенні Сторожинецької районної ради та організований районною асоціацією підприємців та районним фондом підтримки підприємництва за сприянням районної державної адміністрації та  районної ради.

Керівник податкової служби в районі в своєму виступі наголосив про важливість розвитку малого підприємництва.

ДПІ

З метою створення сприятливих умов  для подальшого розвитку та активізації підприємництва, розширенню бізнесу, збільшенню кількості робочих місць та  надходжень до бюджетів усіх рівнів працівниками податкової інспекції проводяться відповідні заходи, а саме – забезпечення належної роботи центру обслуговування платників податків, в тому  числі суб’єктів малого бізнесу, що сприяє тісній взаємодії та партнерським відносинам із підприємцями, знаходження паритету інтересів держави і підприємців. Надання якісних сервісних послуг центром обслуговування платників допомагають суб’єктам малого бізнесу прозоріше декларувати доходи та добровільно сплачувати податкові зобов’язання.

0129

Зміни до Податкового кодексу України щодо оподаткування суб’єктів малого підприємництва  спрощують та полегшують роботу підприємців. В результаті проведених заходів кількість зареєстрованих підприємців та тих суб’єктів господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування  збільшується, а  також збільшується  сплата ними податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.

0133

Керівництвом податкової служби району відзначено  високий рівень податкової культури, сумлінне виконання протягом 2015 року податкових зобов’язань підприємців району та з нагоди професійного свята вручено подяки 7-ми кращим платникам податків – фізичним особам – підприємцям, а саме, Тарице К.В.,  Дутчак Л.І., Любимській Л.К., Істратій Д.Г., Кусяку І.І., Бойчуку В.О., Гринчуку М.І.

Також, значну кількість підприємців, було відзначено спільними грамотами районної державної адміністрації та  районної ради.

За 8 місяців район сплатив до бюджетів усіх рівнів 64,7 млн. грн

За 8 місяців Сторожинеччина сплатила до бюджетів усіх рівнів 64,7 млн. грн.

Про це повідомив під час апаратної наради начальник ДПІ  у Сторожинецькому районі  ГУ ДФС у Чернівецькій області Олександр Григоряк. Із зазначеної суми  до Державного бюджету перераховано  25,1 млн.грн.  податків і зборів, а до місцевого надходження  склали  39,6 млн грн.

За словами керівника інспекції, за рахунок податкових надходжень , доходи у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшились на 21,4 млн грн, у тому числі до  Державного бюджету – на 16,3 млн. грн, та до місцевого – на 5,1 млн. грн.

Основними джерелами наповнення бюджетів  за період січень-серпень 2015 року традиційно стали:

  • податок на доходи фізичних осіб, за звітний період якого сплачено 26,6 млн. грн;
  • податок на додану вартість  – 7,7 млн. грн.
  • рентна плата за спецвикористання лісових ресурсів – 4,6 млн. грн;
  • податок на прибуток підприємств – 4,2 млн. грн;

Надходження єдиного соціального внеску до бюджету держави  склали 78,1 млн грн., що на 5,6 млн грн (на 7,7 %) більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Про зміну рахунків по ЄСВ

Про зміну рахунків по ЄСВ

ДПІ  у Сторожинецькому районі  ГУ ДФС у Чернівецькій області повідомляє платників про зміну рахунків по ЄСВ, які починають діяти з 15 вересня 2015 року.

За довідками звертатись в приміщення ЦОПП ДПІ у Сторожинецькому районі, м. Сторожинець, вул. Лопуляка, 8, або за тел. 2-19-77 або 2-51-09.

Єдиний соціальний внесок, одержувач ДПІ у Сторожинецькому районі , Код одержувача 39577808 МФО 856135, банк одержувача ГУ ДКСУ у Чернівецькій області

№п/п

Номер рахунку Номер рахунку

Банк отримувача

1 37196201012410 71010000 Єдиний внесок нарахований роботодавцями на суми:  заробітної плати (36,76%-49,7%; 36,3%, 45,96%, 8,41%, 3,6%, 2,85%, 6,1%, 5,3%, 5,5%);  винагороди за договорами ЦПХ (34,7%; 2,6%); допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у  зв’язку з вагітністю та пологами (33,2%; 2%)
2 37195202012410 71020000 Єдиний внесок нарахований на суми грошового забезпечення військовослужбовців (34,7%, 2,6%).
3 37194203012410 71030000 Єдиний внесок нарахований на суми грошового забезпечення батьків вихователів або добровільна участь у пенсійному страхуванні (33,2%).
4 37193204012410 71040000 Для фізичних осіб підприємців, у т.ч.  які обрали спрощену систему оподаткування та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність (34,7%).
5 37192205012410 71050000 Для фізичних осіб підприємців, у т.ч.  які обрали спрощену систему оподаткування та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, та які беруть добровільну участь у страхуванні на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням (36,6%).
6 37191206012410 71060000 Для фізичних осіб підприємців, у т.ч.  які обрали спрощену систему оподаткування та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, та які беруть добровільну участь у страхуванні на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності (36,21%).
7 37190207012410 71070000 Для фізичних осіб підприємців, у т.ч.  які обрали спрощену систему оподаткування та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, та які беруть добровільну участь у страхуванні на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, і від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності (38,11%).
8 37199208012410 71080000 Добровільна участь на випадок безробіття (1,5%).
9 37198209012410 71090000 Добровільна участь: у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності (1,9%).
10 37198210012410 71100000 Добровільна участь від нещасного випадку на виробництві (1,51%) або доплата до фонду нещасних випадків пов’язана із зміною класу ризику

Платнику єдиного податку за незбереження первинних документів загрожує штраф

Платнику єдиного податку за незбереження первинних  документів загрожує штраф

ДПІ  у Сторожинецькому районі  ГУ ДФС у Чернівецькій області нагадує єдинщикам, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку зобов’язані забезпечити зберігання первинних документів на підставі яких заповнювалися дані книги обліку доходів або книги обліку доходів та витрат, що використовувалися для складання податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця, або інші первинні документи, які використовуються для складання податкової звітності по іншим податкам і зборам – у разі їх сплати.

Такі первинні документи зберігаються не менш як 1095 днів з дня подання податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця або іншої податкової звітності, для складення якої вони використовуються.

За незбереження первинних документів до платників єдиного податку можуть бути застосовані штрафи відповідно до п. 121.1 ст. 121 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

При відсутності первинних документів на товари (роботи, послуги), придбані платником єдиного податку, у разі виявлення факту щодо неутримання податку на доходи фізичних осіб при виплаті доходу громадянам до платників податків застосовуються штрафні санкції, як до податкового агента, передбачені п. 127.1 ст. 127 ПКУ, та на суму податкового боргу нараховується пеня після закінчення строків погашення узгодженого грошового зобов’язання згідно з п.п. 129.1.1 п. 129.1 ст. 129 ПКУ.

Застосування понижуючого коефіцієнта до нарахування ЄСВ

Застосування понижуючого коефіцієнта до додаткової бази нарахування ЄСВ із розрахунку розміру мінзарплати

ДПІ  у Сторожинецькому районі  ГУ ДФС у Чернівецькій області доводить до відома платників, що згідно з п.  95 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464 по 31 грудня 2015 р. при нарахуванні заробітної плати (доходів) фізичним особам та/або при нарахуванні винагороди за цивільно-правовими договорами, допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами розмір єдиного внеску, встановлений частиною п’ятою та абзацом другим частини шостої статті 8 Закону № 2464 для платників єдиного внеску, визначених в абзацах другому, третьому, четвертому та сьомому п. 1 ч. 1 ст. 4 Закону № 2464, застосовується з понижуючим коефіцієнтом (далі —  коефіцієнт), якщо платником виконуються одночасно відповідні умови для застосування понижуючого коефіцієнта.

Разом з тим, відповідно до ч. 5 ст. 8 Закону № 2464 у разі якщо база нарахування єдиного внеску (крім винагороди за цивільно-правовими договорами) не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та ставки єдиного внеску, встановленої для відповідної категорії платника.

Також відповідно до ч. 6 ст. 8 Закону № 2464 у разі якщо база нарахування єдиного внеску не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (грошове забезпечення, дохід), сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (грошове забезпечення, дохід), та ставки єдиного внеску, встановленої для відповідної категорії платника.

Таким чином, при умові, якщо хоча б по одній застрахованій особі здійснюється донарахування сум єдиного внеску до розміру мінімальної заробітної плати (виключенням є лікарняні, відпускні та допомога у зв’язку з вагітністю та пологами), понижуючий коефіцієнт страхувальником не застосовується взагалі.

З 15.09.2015 року змінюються реквізити рахунків для сплати ЄСВ

З 15 вересня 2015 року змінюються реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Головне управління ДФС у Чернівецькій області повідомляє про відкриття нових рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Дані рахунки починають діяти з 15 вересня 2015 року.

Нові рахунки щодо сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування розміщено за посиланням: https://cv.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

З 1.09.2015 року новий порядок заповнення платіжних документів

ДФС Буковини: з 1 вересня 2015 року новий порядок заповнення платіжних документів

Головне управління ДФС у Чернівецькій області наголошує, що 1 вересня набрав чинності «Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів», затверджений Міністерством фінансів України 24.07.2015 № 666, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 12 серпня 2015 за №974/27419. Наказ № 666 опублікований в Офіційному віснику України від 01.09.2015 р., № 67.

У документі наведені приклади заповнення поля «Призначення платежу», у т.ч. у разі сплати суми грошового зобов’язання з податку на прибуток підприємств за відокремлений підрозділ; повернення коштів (надміру сплаченої суми) платнику податків органами Казначейства за платіжними дорученнями, сформованими на підставі висновків органів ДФС; перерахування коштів (надміру сплаченої суми) з одного бюджетного рахунку на інший органами Казначейства за платіжними дорученнями, оформленими на підставі висновків територіальних органів ДФС; відшкодування ПДВ за висновками територіальних органів ДФС; перерахування до бюджету Державною казначейською службою України (далі – Казначейство України) ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ; сплати та повернення платнику помилково сплачених коштів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на підставі розрахункових документів територіальних органів ДФС.

У разі заповнення поля «Призначення платежу» з порушенням вимог Порядку, документ на переказ приймається до виконання. При цьому вважається, що платник податків сплачує грошове зобов’язання (код виду сплати 101). Також, якщо платник податків / платник єдиного внеску має податковий борг / недоїмку з єдиного внеску розрахунковий документ на переказ коштів приймається до виконання незалежно від напряму сплати, зазначеного у полі «Призначення платежу» розрахункового документа. При цьому зарахування коштів відбувається у порядку черговості, встановленому Податковим кодексом України, а такому виду сплати органами ДФС присвоюється код виду сплати 140.

Відповідно втратив чинність наказ Міністерства доходів і зборів України від 22.10.2013 № 609 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів».

Окремі питання проведення документальних перевірок

Окремі питання проведення документальних перевірок роз’яснили у ДФС  України

Головне управління ДФС у Чернівецькій області повідомляє, що у зв’язку з набранням з 1 вересня 2015 року чинності Законом України від 17 липня 2015 року № 655-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на платників податків» Державна фіскальна служба України листом 28.08.2015 р. N 32067/7/99-99-22-04-02-17 роз’яснила окремі питання проведення документальних перевірок.

Серед запитань, особливості прийняття податкових повідомлень-рішень за результатами перевірок, проведених за визначених підпунктом 78.1.11 пункту 78.1 статті 78 Кодексу обставин, у зв’язку з наявністю кримінального провадження щодо кримінального правопорушення стосовно посадової особи (посадових осіб) платника, прийняття податкових повідомлень-рішень за результатами документальних перевірок щодо дотримання законодавства з питань державної митної справи, зміни форми податкового повідомлення-рішення, зміни, відповідно до яких посилено вимоги щодо складання наказу про проведення перевірки та інформація яку  слід врахувати, у зв’язку з тим, що Законом N 655 доповнено статтю 79 розділу ІІ Кодексу новим пунктом 79.5, згідно з яким за наявності письмового звернення платника податків замість невиїзної документальної перевірки може проводитися документальна виїзна перевірка.

З листом ДФСУ від 28.08.2015р. №32067/7/99-99-22-04-02-17 можна ознайомитись на офіційному порталі Територіальних органів ДФС у Чернівецькій області за посиланням: https://cv.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/213945.html.

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ