“Екстериторіальність” – пілотний проект юстиції

Екстериторіальність

В приміщенні реєстраційної служби Сторожинецького районного управління юстиції  відбувся круглий стіл з питань запровадження реалізації пілотного проекту “Екстериторіальність” у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців у Чернівецькій області.

В обговоренні питань щодо реалізації нового пілотного проекту взяли участь начальник реєстраційної служби Сторожинецького районного  управління юстиції Крістіна Сташеску та державні реєстратори відділу державної  реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

В ході зустрічі обговорювались питання запровадження реалізації пілотного проекту у сфері реєстрації бізнесу на виконання наказу Міністерства юстиції України № 282/5 від 27 лютого 2015 року “Про запровадження реалізації пілотних проектів у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців у деяких територіальних органах Міністерства юстиції України”.

В рамках пілотного проекту “Екстериторіальність” передбачається можливість подання документів для проведення реєстраційних дій юридичними та фізичними особами – підприємцями незалежно від їх місця розташування (місця проживання) до будь-якого офісу реєстрації у межах регіонів – учасників пілотного проекту.

Крім того, впроваджується розподіл обов’язків між державними реєстраторами, а саме:

  • перший державний реєстратор – приймає документи;
  • другий державний реєстратор – розглядає документи та проводить реєстраційні дії.

Під час проведення даного заходу окрему увагу було приділено можливості отримання досвіду роботи реєстраторів за принципом розподілу функцій від інших реєстраційних служб.

Начальником реєстраційної служби Сторожинецького районного управління юстиції Крістіною Сташеску було акцентовано увагу присутніх на необхідності інформування населення та громадськості стосовно запровадження даного пілотного проекту у Чернівецькій області.

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ