Тиждень лісозахисту та охорони природи до Дня Птахів

3

Вже більше століття уся світова спільнота 1 квітня відзначає Міжнародний день птахів, який  запровадили ще у 1906 році, підписавши Міжнародну конвенцію про охорону птахів, і стали масово відзначати у форматі інтернаціонального екологічного свята з 1994 року.

Мета відзначення Міжнародного дня птахів – збереження видового різноманіття та чисельності диких птахів, залучення уваги громадськості до їх охорони, проведення різних екологічних заходів і акцій.

5

Саме до цього свята у Сторожинецькому лісовому коледжі щороку проводиться тиждень лісозахисту та охорони природи. Постійний ініціатор даних заходів, викладач коледжу Гоцуляк Любов Володимирівна, активно залучає до їх проведення своїх гуртківців.

Минулий тиждень члени гуртка лісозахисту провели у приємних весняних клопотах. У рамках заходів до Міжнародного дня птахів студенти здійснили перевірку стану штучних гнізд, замінили старі новими, провели спостереження за їх заселенням, виготовили і розвішали десятки шпаківень. Звичайно, найвищою нагородою для юних майстрів була весела пісня шпака з-під дашка нової “оселі”.

6

2

Надзвичайно гарні роботи були представлені на конкурсі “Краща шпаківня”. Журі у складі директора коледжу П.М. Брижака, заступника директора з виховної роботи В.Д. Малованюка та методиста коледжу Г.І. Прокопенко просто губилося у визначенні кращих студентських доробків.

Шпаківні оцінювались у трьох номінаціях: “Практичність”, “Естетичне оформлення” і “Креативність”. Усі роботи заслуговували уваги, найкращі оцінені грамотами і гарними оцінками.

1

4

Також у програмі тижня були заплановані і проведені наступні акції: “Чисті береги”, у рамках якої студентами були прибрані великі території найближчих до коледжу потічків, зроблені і пофарбовані огорожі навколо мурашників на території дендропарку, почищені алеї. Гарною була і виставка фотогазет “Природа і ми”.

Подібні заходи – це один із елементів виховання нашої молоді, можливість прищепити їм любов до природи, до обраної професії. Тому адміністрація і викладачі коледжу постійно докладають зусиль, щоб студентство якомога активніше приймало участь у таких заходах.

Джерело: Сторожинецький лісовий коледж

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ