Пожежники не добралися через відсутність акумулятора

3

В суботу, 23 квітня, в селі Давидівка Сторожинецького району сталася пожежа в господарській будівлі та житловому будинку, де проживала сім’я з вісьмома дітьми.

На ліквідацію загоряння був направлений підрозділ ДПРЧ-12 з Сторожинця, МПК Банилова-Підгірного та Чудею. Рятувальники локалізували пожежу в тих межах, в яких застали по прибуттю та в подальшому ліквідували.

Вогнем було знищено господарську будівлю повністю та всі речі всередині житлового будинку, включаючи свідоцтва про народження дітей, паспорти, меблі, побутову техніку та предмети домашнього вжитку.

Рятувальники з Сторожинця прибули на місце пожежі за 25 хвилин, з Чудею – за 22 хвилини, з Банилова-Підгірного – за 17 хвилин.

2

Найшвидше, за 3-5 хвилин, мала прибути на місце пожежна команда села Давидівка та запобігти нищенню майна, але вона не виїжджала, оскільки у їхнього автомобіля був відсутній акумулятор. 

Зі слів свідків, давидівські рятувальники намагалися знайти відсутню запчастину по сусідах та завести авто, але їм це не вдалося. Тому вони вимушені були чекати прибуття першої машини з Банилова-Підгірного і вже з ними виїхали на ліквідацію пожежі. За цей час вогонь повністю охопив будівлі та наробив непоправної шкоди.

Нам стало відомо, що пожежний автомобіль не функціонував на протязі декількох тижнів, а вже за пів-години після того, як цю пожежу загасили, МПК Давидівки відрапортували про те, що їхня техніка знову в строю, тобто акумулятор “знайшовся”.

Як розповів начальник Сторожинецького районного сектору ДСНС Андрій Сеник, місцеві пожежні команди знаходяться на утриманні місцевих рад – це і зарплатня, і функціонування техніки, і обладнання тощо. Зі слів жителів Давидівки, на утримання пожежників в селі збирають по 100 грн. з кожного двору на рік.

Голова Давидівської сільської ради Станіслав Войцицький відмовився з нами спілкуватися щодо несправного стану пожежного автомобіля в Давидівці.

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ