У лісовому коледжі відзначили День Вишиванки

1

День Вишиванки – поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане  сприяти єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу. Воно відзначається в третій четвер травня. Засноване у 2007 році свято стрімко набуло популярності і ось з 19 по 24 травня наше місто і весь Сторожинецький район відзначали “Тиждень Вишиванки”.

Долучився до свята і Сторожинецький лісовий коледж. 24 травня усі студенти, викладачі і співробітники вбралися у традиційну національну вишиту сорочку і коледж поринув у атмосферу яскравих барв та колориту. Святковому настрою і піднесенню слугувало і те, що саме 24 травня  відзначався Європейський день парків та рівноапостольних Кирила і Мефодія, братів-просвітителів, творців слов’янської абетки, проповідників християнства.

Це саме завдяки їм Україна має сьогодні свою рідну мову і саме на їхню честь на території коледжу побудована силами співробітників і студентів чудова каплиця.

Після навчальних занять усі присутні зібралися у актовій залі, де із чудовим піднесеним настроєм переглянули святковий концерт. Різнобарвні візерунки, хитромудрі орнаменти, які демонструвались на екрані підкреслювали красу і щирість української пісні, яка лунала зі сцени. Веселкові кольори вишиванок і голосів виступаючих сплелися у єдину канву чарівного свята, пробудили почуття гордості за свій край, за підростаюче покоління, яке виховується у стінах коледжу.

Із вуст ведучих Івана Чорневича, Анастасії Мотрюк та Олесі Гожди прозвучало багато гарних слів про національну гордість – вишиванку, символ здоров’я та краси, оберіг щасливої долі та родової пам’яті.

2

Присутні щиро аплодували Марінеллі та Іллі Гушулеям, Тетяні Биндю за пісні, які виконувались українською та румунською мовами. Сценарій свята підготувала культорг Надія Абдулаєва. Вже за традицією, поряд із студентами виступали і працівники коледжу Тетяна Стерлікова, Галина Прокопенко, Петро Брижак, Віктор Малованюк. Пісня “Я люблю Україну” у їхньому виконанні викликала справжню бурю аплодисментів.

4

На високій та веселій ноті пройшло вручення дипломів та грамот Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації переможцям обласного фестивалю юнацької творчості серед вищих навчальних закладів I-IV рівня акредитації “Чисті роси”.

3

Тож у чудовому настрої усі присутні направились до каплиці святих Кирила і Мефодія, що на території коледжу, де отець Іван, – настоятель церкви Великомучениці Валентини, – провів молебень на честь цих святих. Відрадно було те, що серед хористів також були і колишні студенти коледжу, матері та бабусі, як колишніх так і теперішніх вихованців.

6

Після урочистих молитов велика колона студентів, викладачів і працівників коледжу покрокувала до головної площі міста, де взяла участь у загальному святкуванні Дня вишиванки разом із містянами.

5

Проведення такого свята продемонструвало, що студенти коледжу разом зі своїми викладачами почувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.

Джерело: Сторожинецький лісовий коледж

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ