Засідання комітету доступності

1

Вчора, 29 червня 2016 року, в залі засідань Сторожинецької районної ради відбулось планове засідання Комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерної-транспортної інфраструктури в Сторожинецькому районі.

В роботі Комітету взяв участь перший заступник голови Чернівецької обласної організації Союзу організацій інвалідів України Володимир Пістрюга, а вела засідання голова Комітету доступності Діана Ковальчук.

2

На порядок денний виносились питання щодо облаштування пандусів в парках, установах та організаціях, про поновлення розмітки на місцях стоянки автотранспорту інвалідів на міських парковках тощо.

Після звіту виконавців та обговорення Сторожинецькому УЕГГ ПАТ “Чернівцігаз” було доручено до 1 серпня 2016 року розробити кошторис будівництва пандусу до розрахункового центру і звернутись до обласної організації про виділення коштів на будівництво.

3

До 1 серпня 2016 року було визначено термін на облаштування пандусів на тротуарах перехресть вулиць Федьковича – Шевченка, Шевченка – Б.Хмельницького та у парку “Юність”. Такий же термін встановлено і для поновлення розмітки та встановлення знаків, які будуть визначати місце стоянки транспорту інвалідів на платних стоянках міста.

Були заслухані представники Ощадбанку і Приватбанку щодо проведення ними роботи по питаннях доступності інвалідів до їх послуг. Відзначено значну роботу, яка була пророблена Ощадбанком з цих питань – на даний час це найбільш доступний банк не тільки для інвалідів на візках, а і для інших маломобільних груп населення.

4

На наступному засіданні, що планується провести в серпні-вересні 2016 року, робота з питань доступності банківських установ міста та району буде продовжена.Також заплановано розглянути питання доступності інвалідів до баз відпочинку, готелів та інших об’єктів туристичної інфраструктури.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ