Наші школярі взяли “срібло” на Турнірі юних Математиків

Турнір

В суботу, 24 вересня 2016 року, відбулися другі обласні ігри Турніру юних математиків Буковини.

Мета змагань – виявлення, підтримка та розвиток творчого потенціалу обдарованої молоді області. Цьогоріч чверть та півфінальні між командні бої проходили на базі ІППОЧО, а фінальні – на базі Чернівецької ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 ім. Ю.Федьковича.

В урочистостях взяли участь: Білянін Григорій Іванович, директор ІППОЧО, Руда Галина Василівна, заступник директора ІППОЧО, кандидат психологічних наук – голова оргкомітету, методисти ІППОЧО, методисти РМК та вчителі навчальних закладів області.

????????????????????????????????????

В других обласних іграх турніру змагались 14 команд, в тому числі команда “Підгір’я” Сторожинецького району. На відміну від традиційної форми змагань – олімпіади, в якій змагання відбуваються між учасниками, турнір є командною грою.

Команди разом з керівниками готували розв’язки запропонованих завдань та їх презентації. Безпосередньо ж на турнірі команди змагаються між собою у вмінні розв’язувати математичні задачі підвищеної складності, доповідати своє рішення та відстоювати власну точку зору у науковій дискусії.

По черзі команди виступали в ролі доповідача, опонента чи рецензента. Завданням доповідача є викласти власний варіант розв’язку задачі. Опонент має оцінити прослухану доповідь, виявити в ній позитивні та негативні сторони і вказати на помилки. Завданням же рецензента є оцінка роботи як доповідача так і опонента.

Команду “Підгір’я” Сторожинецького району представляли:

  • Мельников Мілан – капітан команди, учень 11 кл. Сторожинецького районного ліцею
  • Репка Анжеліка – учениця 11 кл. Сторожинецького районного ліцею
  • Мартинішин Іван – учень 11 кл. Панківського НВК
  • Бухало Марина – учениця 11 кл. Годилівського НВК
  • Чепишко Дмитро – учень 10 кл. Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ст..

Керівники команди:

  • Мар’янчук Ольга Танасіївна – вчитель математики Годилівського НВК
  • Петращук Марія Григорівна – вчитель математики Панківського НВК
  • Бонтуш Тетяна Василівна – вчитель математики Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ст.

Тренер команди:

  • Сумарюк Михайло Ілліч, доцент ІППОЧО, кандидат фізико-математичних наук.

Виступи команди вражали своєю завершеністю, логічною послідовністю викладу задач. Тож членам журі нелегко було оцінювати.

У складі журі працювали досвідчені педагоги навчальних закладів Буковини, серед яких вчителі математики Сторожинецького районного ліцею Гаджерига Олена Дмитрівна та Лижник Марія Євгенівна. Після запеклої гри команд у чвертьфінальних та півфінальних боях наша команда «Підгір’я» здобула ІІ почесне призове місце.

Вітаємо з перемогою та бажаємо високих досягнень у вивченні цариці наук – Математики!

Джерело: методист РМК І.П. Жижій

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ