“Милосердя без меж”. Конференція Червоного Хреста

Червоний хрест

3 червня відбулася XXIII звітно-виборна конференція Сторожинецької районної організації Товариства Червоного Хреста України. Подібний захід відбувається раз у 5 років, тут звітують про зроблену за ці роки роботу, обговорюють важливі для життєдіяльності організації питання, ставлять оцінку роботі, заслуховують  виступи членів президії, делегатів та гостей конференції.  Хоча голова Сторожинецької організації Ольга Миколаївна Євдокименко працює на посаді лише рік, проте вже встигла втілити в життя чимало благодійних акцій та добрих починань. Її доповідь була змістовною та справила на присутніх гарне враження. Звіт супроводжувався фоторепортажем  про діяльність організації.  При обранні голови Сторожинецької районної організації Товариства Червоного Хреста України на наступні 5 років всі присутні одноголосно проголосували за Ольгу Миколаївну.

1_1

“Основною метою нашої роботи є захист гідного життя людини, попередження та полегшення людських страждань, – зауважила під час доповіді голова Сторожинецької районної організації Товариства Червоного Хреста. – Щодня ми співпрацюємо з громадськими та благодійними організаціями, допомагаємо знедоленим людям. У нашого колективу та волонтерів безліч планів та ідей. Сторожинчани знають, що наші серця та двері завжди відкриті для кожного, хто потребує допомоги.  Я хочу висловити щиру вдячність всім, хто підтримуєте гуманну діяльність Товариства Червоного Хреста України. Всі ми сьогодні працюємо на вічне – на наш духовний статок в цей особливо складний історичний час для України.

1_2
Переконана, що ми зможемо і надалі формувати небайдужу до чужої біди свідомість нашої громади, потрібно лише об’єднати зусилля. Запрошую всіх стати частиною команди Сторожинецької районної організації Червоного Хреста. Ми чекаємо на Вас! Даруючи тепло від щирого серця і сам отримуєш велику радість!”

Червоний хрест

По встановленій нормі представництва на конференцію районної організації було обрано 70 делегатів і 18 представників влади та організацій району. Серед запрошених були:

Запрошені на конференцію

  1. Голова Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Мирослава Іванівна Островецька
  2. Голова Сторожинецької районної ради Катерина Георгіївна Гуцуляк
  3. Виконуючий обов’язки голови Сторожинецької міської ради Ярослав Васильович Манчук
  4. Головний лікар Центральної районної лікарні Матвій Дмитрович Плегуца
  5. Головний лікар Сторожинецького районного Центру первинної медико-санітарної допомоги Анатолій Олександрович Євдокименко
  6. Заступник головного лікаря з лікувальної частини Центральної районної лікарні, голова дільничного комітету Товариства Червоного Хреста у місті Сторожинець Олександр Францович Войцеховський
  7. Начальник управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Сторожинецької районної державної адміністрації Андрій Іванович Гакман
  8. Настоятель греко-католицької церкви Всіх Святих українського народу, військовий капелан отець Іван Гопко
  9. Голова товариства “Богдан” Галина Василівна Токар
  10. Голова ради ветеранів району Анатолій Іванович Іванніков
  11. Голова Товариства політв’язнів та репресованих Одарка Юріївна Антемюк
  12. Голова Новоселицької районної організації Товариства Червоного Хреста України Марина Флоріанівна Глігор

На прядок денний були винесені наступні питання:

Питання порядку денного

  1. Звіт про роботу Сторожинецької районної організації Товариства Червоного Хреста України за період з 2010р. по 2015 рік. Доповідала голова Сторожинецької районної організації Ольга Миколаївна Євдокимекно.
  2. Звіт про роботу ревізійної комісії районної організації Товариства Червоного Хреста за період з 2010 по 2015 рік. Доповідала голова ревкомісії, бухгалтер Центральної районної лікарні Оксана Анатоліївна Кривко.
  3. Обговорення звітних доповідей та виступи членів президії, делегатів та гостей конференції.
  4. Прийняття проекту постанови XXIII ЗВІТНО-ВИБОРНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ Сторожинецької районної організації Товариства Червоного Хреста України.
  5. Вибори ревізійної комісії на наступні 5 років.
  6. Вибори членів Правління Сторожинецької районної організації Товариства Червоного Хреста України.
  1. Вибори делегатів на обласну конференцію Товариства Червоного Хреста.

В своїй доповіді Євдокименко О.М. висвітлила фрагменти роботи організації:

Червоний хрест

“Виховання милосердя та чуйності у підростаючого покоління є одним з основних завдань організації. Наразі  розпочата виховна робота з школярами молодшого віку. В навчальних закладах міста голова організації та волонтери  проводять виховні заходи “Людяність – понад усе!”, де розповідають про історію створення та діяльність Червоного Хреста України, показують діткам цікаві фото-презентації, виконують завдання. «Діти вражають щирістю та чистотою маленьких сердець, – зауважила пані Ольга. – Зростає чуйне та світле покоління свідомих українців!”

2

“Також ми з радістю взяли участь у шкільній благодійній ярмарці, спрямованій на допомогу та підтримку поранених військових. – розповіла Ольга Миколаївна, – Чудовий захід відбувся у Сторожинецькій школі №1. Батьки разом з дітьми напекли чудові домашні смаколики та принесли сезонні фрукти та овочі. По закінченні заходу ми разом з активістом міста Андрієм Кухаруком повезли гостинці, які турботливо передали діти, до Чернівецького військового госпіталю для поранених військових.”

3

“Велика роль в діяльності Товариства Червоного Хреста відведена пропаганді здорового способу життя. Наприклад, у всесвітній День здоров’я, за ініціативи та участі колег з Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста у Сторожинці відбувся виховний захід “Ми за здоровий спосіб життя”. З метою привити діткам любов до здорового способу життя та спорту були проведені цікаві спортивні та розважальні заняття. Всім сподобалося, було багато посмішок та гарних емоцій!”

4

“У нашому районі також веденься активна робота по залученню населення в ряди донорів крові. Волонтерами Червоного Хреста було започатковано та вже кілька разів проведено акцію «Здай кров – врятуй життя», під час якої кожен охочий може віддати частину своєї крові для порятунку життя іншої людини. Волонтери Товариства Червоного хреста нашого міста віддають свою кров для порятунку життя та здоров’я поранених військових та хворих людей, які потребують переливання крові. «Кожен з нас був щасливий нагоді допомогти, – розповіла пані Ольга. –  Донорство дарує відчуття гордості і радості за врятовані життя. Запрошуємо всіх бажаючих віком від 18 до 60 років також долучатиася до цієї гуманної справи. Наступна акція відбудеться орієнтовно 15 червня. Приєднуйтеся!”

5

“У зв’язку з складною суспільно-політичною ситуацією в країні під егідою обласного Товариства Червоного Хреста у Сторожинці відбувся перший тренінг з навчання навичкам першої невідкладної допомоги для членів рятувального санітарного формування в Чернівецькій області. Заняття відбулося у Клубі медичних працівників Центральної районної лікарні. Учасники тренінгу наочно побачили як правильно надавати допомогу та навчились самостійно виконували всі необхідні маніпуляції. Групі слухачів були надані манекени, муляжі та інші засоби для проведення підготовки, а також слухачів вчили використовувати підручні засоби для надання невідкладної допомоги в екстрених випадках. «Наразі ми, заручившись підтримкою лікарів, плануємо провести подібні заходи в навчальних закладах району під час літньої практики, а також на базі дитячих таборів, – зауважила Ольга Миколаївна.”

6

“Товариство Червоного Хреста допомагає вимушеним переселенцям зі Сходу України. Кожному з них потрібна наша допомога. Всім офіційно зареєстрованим переселенцям зі Сходу країни та тимчасово окупованої АР Крим, які звернулися по допомогу Чернівецька обласна організація спільно з місією ООН надала допомогу у вигляді гігієнічних наборів та теплих ковдр.”

7

“Наступна гілка діяльності організації – це допомога діткам з обмеженими можливостями. “Щаслива, що маю честь бути знайомою з людиною, яка опікуються цими дітками Галиною Василівною Токар. – каже Ольга Миколаївна. – Вже традиційно 1 червня Галина Василівна спільно з друзями влаштовує незабутнє свято для дітей з обмеженими можливостями. Цей день стає неймовірним, стає днем любові, добра та світла. Ці дітки, ці маленькі янголи з ніжним, проникливим, щирим поглядом перевертають світогляд з ніг на голову, ти починаєш безмежно любити кожного з них. Вони не чекають співчуття, вони чекають щирої посмішки, добра та підтримки і за дружнє слово віддячують сповненим любові та вдячності поглядом.”

7_1

“З великою радістю наша організація Товариства Червоного Хреста вже другий рік поспіль бере участь у чудовому святкуванні Дня захисту дітей  і надалі ми плануємо активно взаємодіяти з громадською організацією “Богдан” і допомагати цим прекрасним діткам. Щиро вдячна учням шкіл міста та небайдужим сторожинчанам, які в рамках благодійної акції «Подаруй дитині радість» допомогли зібрати та закупити чудові подарунки для діток з обмеженими можливостями.”

8

“Доброю та щирою запам’яталася сторожинчанам акція “Від серця до серця”. Одинокі люди похилого віку протягом місяця мали змогу щодня у магазинах міста безкоштовно отримувати свіжий хліб. Для цього потрібно було звернутися у Сторожинецьку районну організацію Товариства Червоного Хреста та отримати спеціальний талон на одержання хліба. «Нам вдалося охопити допомогою 20 літніх людей. – розповідає голова організацій ТЧХ. – Щиро вдячні товариству КЕДР за безкоштовно наданий хліб, а це більш ніж 600 буханок. Зараз в планах допомогти багатодітним малозабезпеченим родинам, сподіваємося, що новий виток  цієї акції розпочнеться вже на початку липня.”

З питаннями, проханнями та пропозиціями звертайтеся у Сторожинецький районний осередок Товариства Червоного Хреста України:
Міська поліклініка,
4 поверх, каб. №90
тел. 099 076 13 10

Дні прийому:
понеділок – 9:00-14:00
четвер – 9:00-14:00

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ