З 1 липня 2015 року пиво відноситься до алкогольних напоїв

Пиво

ДПІ у Сторожинецькому районі нагадує, що з 1 липня 2015 року пиво віднесено до алкогольних напоїв.

Відповідні зміни були внесені Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

Нагадуємо, що Законом №71-VIII пп.14.1.144. п. 14.1. ст.14 Податкового кодексу України викладено з 1 липня 2015 року у наступній редакції: «пиво – насичений діоксидом вуглецю пінистий алкогольний напій із вмістом спирту етилового від 0,5 відсотка об’ємних одиниць, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, що відноситься до товарної групи УКТ ЗЕД за кодом 2203».

Вказаним Законом викладено в такій редакції абзац чотирнадцятий першої статті Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів»: «місце торгівлі – місце реалізації товарів, у тому числі на розлив, в одномуторговому приміщенні (будівлі) за місцем його фактичного розташуваннядля тютюнових виробів та пива – без обмеження площі, для алкогольних напоїв, крім пива, – торговельною площею не менше 20 кв. метрів, обладнане реєстраторами розрахункових операцій (незалежно від їх кількості) або де є книги обліку розрахункових операцій (незалежно від їх кількості), в яких фіксується виручка від продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів незалежно від того, чи оформляється через них продаж інших товарів».

Отже суб’єктам господарської діяльності, які здійснюють роздрібну торгівлю пивом, з 1 липня 2015 року необхідно завчасно придбати відповідну ліцензію та реєстратори розрахункових операцій, через які опісля проводити розрахунки з покупцями за продане пиво у місці торгівлі (приміщенні).

Також ДПІ у Сторожинецькому районі нагадує, що з 1 липня 2015 року підприємці – платники єдиного податку  3-ї групи повинні застосовувати РРО

Фізичні особи – платники єдиного податку третьої груп при готівкових розрахунках мають право не застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) тільки якщо діяльність здійснюється на ринках та/або продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі.

У всіх інших випадках фізичні особи – платники єдиного податку третьої групи зобов’язані застосовувати РРО.

При цьому, застосування РРО платниками  третьої груп розпочинається з 01 липня 2015 року

Отже, з 1 липня 2015 року фізичні особи – платники єдиного податку третьої групи при здійсненні готівкових розрахунків у обов’язковому порядку повинні використовувати РРО (крім торгівлі на ринках та/або продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі)

Зазначена норма передбачена п. 296.10 ст. 296 Податкового кодекcу.

 

 

 

Категорія: Важливо Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ