Загрозливі борги

 main

Сьогодні нас запросили до КП “Сторожинецьке ЖКГ” з проханням допомогти в висвітленні загроз, які виникають в зв’язку з збільшенням заборгованості населення за надані житлово-комунальні послуги.

Начальник КП “Сторожинецьке ЖКГ” Поляк Валерій Михайлович:

“За результатами роботи в травні 2015 року ми підійшли до критичної межі. Якщо у січні 2015 року борги збільшилися на 19 тис. грн, у лютому – не зростали, у березні – зменшилися на 16 тис. грн., у квітні – збільшилися на 26 тис. грн., то в травні 2015 року збільшення боргів населення за надані житлово-комунальні послуги склало близько 50 тис. грн.

Боржники

На 01.06.2015 року загальна сума боргу громади міста перед комунальниками складає майже 200 тис. грн. 

Через це підприємство не сплатило 19 тис. грн. ПДВ, 23,5 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб та близько 12 тис. грн. за використані матеріали.

Такий стан справ може призвести до того, що підприємство не зможе виконувати функції подачі води та вивозу сміття. Зрозуміло, до чого це приведе – захаращені вулиці, фекалії по ярках та у підвалах багатоповерхівок тощо.

За нормальних умов підприємство повинно було би надати послуги в тому обсязі, за який було проплачено, щоб не нарощувати борги. В нашій ситуації збільшення боргів – це збільшення штрафів та пені, що веде до стагнації підприємтсва.

Специфіка функціонування житлово-комунального господарства така, що це ЩОДЕННА робота – вивіз сміття, подача води тощо. Адже крім населення, послугами ЖКГ користується лікарня, школи та дитячі садочки, підприємці, магазини, кафе та ресторани.

Якщо тенденція на зростання боргів за надані житлово-комунальні послуги буде зростати, це дасть 100% результат – зупинка підприємства, тому що банально не буде чим розраховуватися за енергоносії, платити податки, виплачувати заробітну плату, підтримувати мережі та транспортні засоби в робочому стані.

Ситуація погіршується ще тим, що 37% домогосподарств ще не заключили договори на вивіз твердих побутових відходів.

В ЖКГ сформований попередній список боржників за надані послуги, борг яких складає від 200 грн. В ньому 202 абоненти. Є такі, що не сплачують за послуги по 33 місяці.

spisok

Зараз ми готуємо повні списки боржників для публікації в ЗМІ та будемо вивішувати їх на дошках оголошень.

Також нами сформовані 4 бригади в загальній кількості 17 чоловік для проведення роботи по роз’ясненню цієї ситуації. Крім того, сформована та почне працювати в найближчі дні бригада по відключенню злісних боржників (більше 10 місяців заборгованості) від мережі водопостачання та водовідведення. Відповідні технічні засоби для таких робіт є в наявності.

Звертаюся до громади та закликаю погасити борги за житлово-комунальні послуги для того, щоб не було негативних наслідків для такого квітучого та гарного міста, як наш Сторожинець.”

Категорія: Важливо ЖКГ
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ