Сторожинчани вшанували пам’ять жертв Голодомору

main

Чи не у кожного народу є події, котрі пов’язані з сумними сторінками історії.

Голодомор в Україні став одним з найстрашніших злочинів в історії людства. Рахунок загиблих йшов на мільйони. Наша Вітчизна втратила у ті лиховісні 1932-1933 роки чверть свого населення. Щохливини вмирало 17 людей, щогодини – 1000, майже 25 тисяч – щодня. 11 тисяч сіл просто опустіли.

Реквієм

8

Це була справжня війна проти нації. Удар був завданий на основу нашого духу – родину, віру в Бога і любов до своєї землі.

Супроти тотального знищення ми вистояли. Ми вистояли завдяки мільйонам чесних людей, які не лише воювали за Україну, але й будували її своєю великою і щоденною працею.

2

Сьогодні і Сторожинець вшанував пам’ять жертв геноциду Українського народу — Голодомору 1932-1933 років в Україні.

4

6

На Центральному Майдані Незалежності Сторожинця був проведений мітинг-реквієм за жертвами репресій, вчинених тоталітарним сталінським режимом.

Присутні схилили голови у хвилині мовчання, запалили свічі пам’яті та поклали квіти та лампадки до пам’ятного знаку Борцям за волю України. Заупокійну літургію за жертвами Голодомору 1932-1933 років відправив отець Михайло Смоляк.

3

7

Сьогодні, після років утисків та замовчування оживає правда. І сьогодні ми маємо перемогти у вирішальній справі – повернути Україні саму себе.

Найвища місія – відродження нації як єдиного, здорового і життєствердного організму, який охоплює весь український народ без різниці поглядів, регіонального походження чи віри.

9

Шановні жителі Сторожинеччини

28 листопада о 16:00 запаліть свічу пам’яті  у своїх вікнах

та вшануйте жертв Голодомору 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922 років, 1946-1947 років в Україні загальнонаціональною хвилиною мовчання! 

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ