Екологічна обізнаність – шлях до сталого розвитку громади

Фотопроект

Учень 11 класу Сторожинецького районного ліцею Косован Сергій презентував проект “За чисте довкілля”. Основу проекту становить цикл фотографій, зроблених на території міста Сторожинець, які чітко підкреслюють “сліди” людини у природі.

Фото характеризуються разючим контрастом. Чорно-біле обрамлення показує фактичну загрозливу ситуацію довкілля. Кольоровий фрагмент змальовує природу такою, якою вона могла б бути за умов відповідального, турботливого ставлення людини.

“Почалося все з того, що я став переможцем І етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології, – розповідає Сергій. – Мені випала честь представляти наш навчальний  заклад на наступному, ІІ етапі цієї олімпіади, який буде складатися не тільки з теоретичного туру, а й з практичного – представлення екологічного проекту.

Роздумуючи над темою свого проекту, я вирішив, що вона буде звучати так “Екологічна обізнаність сторожинчан – шлях до сталого розвитку громади”.

Одним із було сформульовано таким чином: “Шляхом співпраці з ЗМІ, донести певну екологічну інформацію, яка сприятиме екологізації суспільства”. Мені залишилось тільки вирішити яку інформацію про екологію висвітлити. Оглядаючи наше мальовниче містечко, я не раз стикався з тим, що серед, на перший погляд, красивої природи, може бути багато сміття, що псує всю її красу. Ось це і стало поштовхом до такого фотопроекту.”

Автор також розповів, що завдяки такому протиставленню кольорів він хотів допомогти глядачам зрозуміти, що сталий розвиток обов’язково має супроводжуватися збереженням і відновленням довкілля, інакше під загрозу ставиться природне середовище та життя самої людини.

Пропонуємо вашій увазі світлини з проекту Сергія:

Фотопроект

3

4

5

6

 

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ