Зустріч з експертами по питанню децентралізації

main

В п’ятницю, 22 квітня, в залі засідань Сторожинецької РДА відбулася зустріч з Олівером Еретом – німецьким експертом з питань децентралізації. Також на заході була присутня експерт по децентралізації Ірина Банковська, начальник відділу з питань містобудівного кадастру та регіонального розвитку Управління регіонального розвитку Чернівецької ОДА Христина Марчук.

1

Проведенню зустрічі сприяло Німецьке товариство міжнародного співробітництва – Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit. Ця організація займається реалізацією проектів на підтримку адміністративної та територіальної реформи за дорученням уряду Німеччини.

2

Під час заходу пан Олівер багато розповідав про реформу децентралізації, про проведення цієї реформи в Німеччині. Зокрема, було зазначено, що у них спроможною громадою є громада з населенням мінімум 8 тис. осіб, а верхньої планки немає.

На основі Сторожинецького району, з погляду експерта, варто було б зробити 4-5 громад, а конфігурація з 12 сіл та міста, яка була розглянута на минулій сесії, не те щоб погана, просто у неї мінусів більше ніж плюсів. Також на зустрічі розповіли про формування бюджету громад і про важливість сплати податків всім без виключення.

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ