Позбавивши життя земляка, намагався приховати сліди

Кримінал

Минулого тижня Сторожинецький районний суд завершив розгляд матеріалів кримінального провадження та протиправним діям 40-річного мешканця одного із місцевих населених пунктів дав досить принципову оцінку…

У залі засідання було офіційно встановлено, що фігурант близько 22:00 години 24 листопада 2015 року, перебуваючи у будинку співмешканки – жительки Сторожинця, – у ході спільного із земляком споживання спиртного та подальшої суперечки із-за брутальної поведінки, наніс йому у життєво-важливі органи цілу серію ударів кулаками та ногами. І отримані потерпілим тілесні ушкодження виявились несумісними із його життям.

Уже згодом судові медики будуть констатувати, що причиною смерті жертви цього кривавого двобою стала “механічна асфіксіїя, травма голови від травмуючої дії тупого предмету”. При цьому фахівці зауважили, що “при наданні своєчасної кваліфікованої спеціальної медичної допомоги, смерть потерпілого могла б і не наступити”.

Через дві години потому зловмисник, усвідомлюючи що став причетним до смерті людини та передбачивши ймовірні наслідки своїх дій, зробив, на його переконання, усе  можливе, щоб відвести від себе підозру. Зокрема відтягнув мертве тіло покійника на трасу і розмістив на бруківці таким чином, щоб всі гадали, ніби чоловік став жертвою смертельного автонаїзду, вимив підлогу у кімнатах, а закривавлені речі та свій одяг із слідами крові спалив у пічці.

Та перехитрити правоохоронців, обвести “навколо пальця” експертів-криміналістів, які мають досвід у встановленні істини й у набагато складніших кримінальних ситуаціях, запідозреному, звичайно ж, не вдалося.

Ретельно проаналізувавши  доказову базу, суд визнав фігуранта винним у нанесенні потерпілому смертельних тяжких тілесних ушкоджень і за скоєне, врахувавши всі “за” та “проти”,  відрядив його у місця суворої ізоляції від суспільства на довгих вісім років. Окрім того, засудженого зобов’язано відшкодувати родині жертви цього тяжкого злочину моральну шкоду у сумі 30 тис. гривень.

Джерело: Володимир Драюк, ТУ ДСА України у Чернівецькій області

Категорія: Кримінал
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ