“Жінка. Краса. Весна.” В Сторожинці провели святковий захід для матерів з ГО “Богдан”

В Міжнародний жіночий день громадська організація”Богдан” у Сторожинці провела захід для матерів дітей з обмеженими фізичними можливостями.

Галина Токар, голова організації, прозвітувала перед батьками по фінансовій програмі за минулий рік, а також про поділилася планами на майбутнє.

“В першу чергу ми налагодили співпрацю з Чудейською громадою, – розповідає Галина Василівна. – Також запланували літній захід до Дня захисту дітей провести саме в селі Їжівці. Голова громади Анатолій Піцул прийняв нашу пропозицію позитивно та пообіцяв всіляко підтримати цю ініціативу.

До нас надійшов лист з міста Удіне (Італія) від  Української громадської творчої асоціації “Політ” ім. Юрія Дрогобича про налагодження творчого мосту між батьками ГО “Богдан”, органами місцевого самоврядування, які нас підтримують та громадським об’єднанням такого ж спрямування в Італії. Вони планують організовувати спільні заходи, концерти, виставки, творчі фестивалі, а також акції по зміцненню миру, культурні та наукові конференції, співпрацю з творчими спілками в Італії та залучення до співпраці творчих спілок в Україні.

Звичайно, ми і надалі будемо проводити наші традиційні заходи до Великодня, до Дня знань, до Дня людей з інвалідністю тощо, а також заплановані круглі столи з медиками та очільниками району.

На цей рік у громадах району затверджені фінансові програми підтримки нашої громадської організації, що є дуже важливо для наших дітей. Наприклад, Сторожинецька громада передбачила 55 тисяч гривень, Красноїльська громада – 30 тисяч і зараз ми обговорюємо виділення коштів Чудейською громадою та Сторожинецькою районною радою.”

Привітати жінок прийшли заступник голови Сторожинецької районної ради Володимир Філіпович, начальник Управління праці Сторожинецької РДА Оксана Гульпе, голова Сторожинецької міської ради Микола Карлійчук та його заступник Петро Брижак, голова Красноїльської громади Степан Драгун, голова Чудейської громади Анатолій Піцул, депутат Сторожинецької районної ради Кармелія Бурла, президент клубу “Успішна Чернівчанка” Галина Морараш, представник від американсько-українського Благодійного фонду при греко-католицькій церкві ім. Івана Хрестителя міста Нью-Арк Таїсія Соколовська та багато інших гостей.

На заході Наталія Фрунзе, помічник народного депутата Івана Рибака, вручила подарунки та вітальні листівки для членів ГО “Богдан”.

Трьом сім’ям з Сторожинецької громади, Чудейської громади та з Михальчі передали від Ксенії Гапій значну суму матеріальної допомоги на лікування дітей. Також батьки мали можливість отримати гуманітарну допомогу – одяг. Від групи “Подаруй посмішку” Оксани Трапані отримали засоби особистої гігієни для дітей. Наша землячка Тетяна Рингач, яка зараз проживає в Італії, передала розвиваючі дитячі ігри.

Керівництво ГО “Богдан” дякує всім за моральну та фінансову підтримку діяльності. За майже 15 років роботи громадська організація “Богдан” об’єднало більше 300 сімей, де виховуються діти з обмеженими можливостями, тому допомога є дійсно необхідною.

Можна з приємністю зазначити, що на заході “Від щирого серця” у рамках проекту”Жінка. Весна. Чернівці” керівник ГО “Богдан” Галина Токар увійшла до 20 найуспішніших жінок Буковини.

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ