В Сторожинці відбулися урочистості до 204-річчя з Дня народження Тараса Шевченка

Тараса Григоровича Шевченка вважають українським Пророком, чиє поетичне слово було актуальним у ХІХ столітті, і не менш значиме сьогодні. Кожен українець пам’ятає його слова, в кожному живе його дух і кожен бачить у ньому щось своє.

Щороку в Україні урочистими заходами відзначають Шевченківські дні – 9 та 10 березня, які припадають на роковини народження та смерті поета.

Вчора, 7 березня 2018 року, у Сторожинці відбулося урочисте зібрання з нагоди 204-річчя від Дня народження генія українського слова, символу незламності та непокірності народу, письменника, художника, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка.

Біля пам’ятника Кобзарю був встановлений “вільний мікрофон” і кожен бажаючий мав змогу зачитати поезію Тараса Шевченка. Керівництво району та присутні на заході поклали квіти до погруддя Пророка.

В рамках відзначення Шевченківських днів завтра, о 10:00, біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбудеться захід пам’яті Кобзаря, на якому переможці районного конкурсу читців-декламаторів “Хвилююче слово Пророка” будуть декламувати вірші поета.

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ