Урочистості з нагоди Дня Соборності та Дня Героїв Крут

8

Сьогодні на Центральному майдані Незалежності біля пам’ятного знаку “Борцям за волю України” відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності, який відзначається 22 січня, та Для пам’яті героїв Крут, який відзначається 29 січня.

День Соборності відзначають в Україні згідно з Указом Президента від 21 січня 1999 року. Свято було встановлено через велике політичне та історичне значення об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної української держави.

В День Соборності був підписаний акт злуки між УНР та ЗУНР, який став могутнім виявом волі українців до консолідації, свідченням їх самовизначення та становлення політичної нації.

На початку заходу всечесні отці провели спільний молебен за встановлення миру в Україні.

2

Після молебену до присутніх звернулися голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош, голова відокремленого підрозділу “Об’єднання учасників АТО” Сергій Кривко та голова Товариства репресованих у Сторожинецькому районі Одарка Антимюк, які у своїх промовах зазначили, що проголошення ідеї соборності стало виявом прагнення українського народу до етнічної та територіальної цілісності і що сьогодні принципи соборності і територіальної єдності держави як ніколи актуальні, адже Україну прагнуть роздерти на шматки та знищити її державність.

4

Також виступаючі побажали містянам щастя, здоров’я, добра, миру та злагоди і віри в те, що в України та нашого краю буде гідне майбутнє.

5

6

В кінці заходу люди, які були присутні на площі, утворили живий ланцюг у знак соборності, єдності, цілісності та непорушності Української держави.

3

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ