Губернатор відвідав Черешський будинок-інтернат

Однією з проблем Черешського будинку-інтернат є старий корпус, в якому заплановано провести ремонт та облаштувати відділення денного перебування для психічно хворих.

Як розповів губернатору Юрій Сільвестрович, для цього була розроблена проектно-кошторисна документація, яка передбачає співфінансування в розмірі 10% з місцевого бюджету. Загальна вартість капітального ремонту приміщень – 972,6 тис. грн.

Денний стаціонар такого типу – це інноваційна програма розвитку соціальної сфери, аналогів якої ще немає в Чернівецькій області. Таке відділення дозволить приймати хворих терміном до 90 днів.

26

27

29

28

Олександр Георгійович відвідав кімнати відпочинку та реабілітації, де підопічні установи мають можливість провести свій вільний час – займатися творчістю, грати в логічні ігри тощо.

24

34

33

32

31

30

36

Також гості ознайомилися з житловими кімнатами. Відвідав Олександр Георгійович і новий корпус, в якому нещодавно силами колективу був зроблений капітальний ремонт фасаду та 2 поверху.

Ще одною проблемою інтернатної установи є необхідність капітального ремонту 1 поверху житлового корпусу. Для цього була розроблена кошторисна документація. Вартість такого ремонту – близько 1 млн. грн. Як розповів в.о. директора закладу, такий ремонт дозволить покращити побут для 71 хворого, більшість з яких лежачі та люди з вадами руху.

37

35

Приміщення котельні, де була проведена заміна котлів на більш енергоефективні, гості не відвідували. Юрій Сільвестрович розповів, що така заміна дозволила зменшити витрати дров близько на 2 м³ в день, а через теплу погоду економія наразі ще більша.

39

38

В 2013-2014 роках інтернатна установа займала ІІ місце в конкурсі по утриманню споруд комунальної власності. Будинок-інтернат був нагороджений в 2014 році грошовою премією в розмірі 40 тис. грн., на яку закупили бруківку.

В 2015 році заклад також був нагороджений, але кошти поки що не перевели. Юрій Сільвестрович зазначив, що ці кошти будуть спрямовані на благоустрій території.

40

Голова Чернівецької ОДА вислухав проблеми та побажання адміністрації закладу та зазначив, що обласна влада буде прикладати всі зусилля, щоб вирішити всі нагальні питання установи.

41

Категорія: Новини району Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ