Семінар-нарада по децентралізації в РДА

1

Вчора, 9 лютого 2015 року, в залі засідань Сторожинецької РДА відбувся семінар-нарада по питаннях децентралізації та добровільного об’єднання громад, у якій взяли участь сільські голови, голова Великокучурівської об’єднаної громади, селищний голова Красноїльська та представники Сторожинецької міської ради.

2

Перед присутніми виступили директор Офісу реформ у Чернівецькій області Ігор Баб’юк та начальник відділу з питань містобудівного кадастру та регіонального розвитку управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури Чернівецької ОДА Христина Марчук.

Головним тезисом Ігора Баб’юка було те, що зараз більше можливостей для розвитку є у великих громад, оскільки вони мають можливість надавати необхідні послуги – медичні, освітні тощо. Також перевагою великих громад є наявність людського та фінансового ресурсу. Тому, на його погляд, для Сторожинеччини найбільш оптимальною була б громада з 10-15 сіл з центром в Сторожинці.

Христина Марчук розповіла про проекти змін в законодавстві, яке стосується добровільного об’єднання, а також зазначила, що всі проблеми, які виникають у процесі децентралізації, фіксуються, аналізуються та передаються до центральних органів влади, а потім для вирішення цих проблем проводяться відповідні зміни в законодавстві.

Категорія: Важливо Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ