Трагедія в Ропчі

1

Сьогодні зранку село Ропча Сторожинецького району сколихнула страшна звістка – жителі знайшли повішаним хлопця 2005 року народження, учня Ропчанського НВК.

Як нам стало відомо, тіло виявили місцеві жителі в лісосмузі, за 20 метрів від дороги, по вул. В. Александрі. Ознак насильницької смерті на тілі не виявлено, він закінчив життя самогубством.

“Я був шокований цією подією. Дитина звечора пішла з дому і батькам нічого не сказала, – розповідає сільський голова Ропчі Олар Ілля Георгійович. – Мені зранку зателефонував директор школи. З батьками я не говорив. Поліція почала розслідування. По суті – ну як може бути так, що батьки не шукали дитину звечора. Для мене це був шок. У мене великі діти, годину-дві немає – дзвоню. А тут десятирічна дитина…”

2

“Приблизно у 7:55 отримав дзвінок від Марії Василівни Костик, вчительки фізики, що вночі з 16 на 17 сталася трагедія, – розповідає директор Ропчанського НВК Левицький Валерій Ілліч. – Зранку сусіди виявили тіло хлопця. Про причини не можу говорити. Можливо, через комп’ютерні ігри, де насилля та жорстокість, можливо щось вдома… Це багатодітна сім’я.

16 числа дитина була в школі відсутня. Класний керівник розповіла, що якраз вчора мала розмову з мамою хлопця, навіть взяла пояснення, що дитина відпрошується з уроків. Мати тоді зауважила, що хлопець залишається вдома через проблеми з здоров’ям – щось з зубами.

Це дуже велике горе для села. Однокласники плачуть, всім дуже прикро. І медична сестра, і практичний психолог, і класний керівник опитували у кожному класі, проводили бесіди, про те, що означає життя, для чого воно дається. Від дітей отримували відповіді, що хлопець не відокремлювався, не мав конфліктів. Я не знаю, що спричинило трагедію. Можливо, встановить поліція…”

Тіло відправили в Сторожинецький міжрайонний відділ судово-медичної експертизи. Наразі офіційних коментарів поліція не дає.

 

Категорія: Події Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ