За вихідні в районі сталося 5 пожеж

Пожежі за вихідні

За останні вихідні в Сторожинецькому районі сталося 5 пожеж.

Так, 6 березня в селі Дубове горіла суха трава на відкритій території. Повідомлення до рятувальників надійшло о 19:09. Помітили небезпеку місцеві мешканці, після чого відразу зателефонували за номером 101.

За місцем виклику були направлені черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини № 12 м.Сторожинець,  ДПРЗ-1 ДПРЧ-1 м. Чернівці та місцева пожежна охорона села Михальча. Першочерговим завданням вогнеборців було недопущення розповсюдження вогню, оскільки поруч були розташовані житлові будинки та лісопосадка, на які міг перекинутися вогонь. Вогнеборці локалізували пожежу в тих межах, у яких застали на момент прибуття та в подальшому ліквідували. Вогнем знищено суху траву на площі 1,5 га.

Також ще одна пожежа виникла 8 березня в селі Снячів – горіла господарська будівля місцевої жительки. Повідомлення до рятувальників надійшло о 00:51. Сусіди почули тріскотіння шиферу, після чого помітили, що горить сусідня будівля та, не гаючи часу, відразу зателефонували за номером 101.

За місцем виклику були направлені черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини №12 міста Сторожинець та місцева пожежна охорона села Великий Кучурів.

Головним завданням рятувальників було недопущення подальшого поширення вогню – поруч був розташований житловий будинок та ліс, на які міг перекинутися вогонь. Пожежники локалізували пожежу в тих межах, у яких застали на момент прибуття. В подальшому пожежа була ліквідована. Вогнем знищено господарську будівлю, господарські речі та майно, сіно вагою 3 т. Причина виникнення пожежі встановлюється.

Сторожинецький районний сектор Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до громадян: дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Пам’ятайте, що дотримання протипожежних правил не вимагає жодних надзусиль, проте завдяки цьому можна зберегти власне життя та здоров’я!

Джерело: начальник Сторожинецького РС УДСНС України у Чернівецькій області Андрій Сеник

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ