Атестація педагогічних працівників – це безперервний процес

1

Адміністрація Сторожинецької ЗОШ-інтернату І-Ш ступенів приділяє велику увагу проведенню атестації педагогічних працівників, адже цей процес в навчальному закладі є неперервним.

Атестація – це оцінювання педагогічної діяльності працівника на конкретному етапі його професійної діяльності. І це є головним завданням адміністрації школи-інтернату.

В школі цей процес почався ще у вересні 2015 року. На інструктивно-методичних нарадах члени педагогічного колективу ознайомилися з нормативними документами, з основними атестаційними умовами та вимогами, з планом й графіком проведення атестації в 2016 році. Всі матеріали по атестації розміщено на спеціальних стендах в методичному кабінеті школи.

2

3

5 жовтня 2015 року директор школи подав до Атестаційної комісії І рівня списки педагогічних працівників, що підлягають черговій атестації (8 працівників). 7 жовтня до атестаційної комісії подана одна заява про позачергову атестацію та подання директора школи про присвоєння працівникам педагогічного звання – на 2 чоловік. Всього атестуються в 2015-2016 році 11 педагогічних працівників школи-інтернату.

Атестаційна комісія разом з працівниками районного методичного кабінету відповідно до затвердженого графіка роботи вивчала педагогічну діяльність осіб, які атестуються шляхом відвідування уроків, позакласних заходів. Для прикладу, виховний захід у 2 класі “Свято зустрічі весни” (вчитель і вихователь Бірюк О.О.):

4

5

6

7

Вивчено рівень навчальних досягнень учнів з предмета, який викладає педагогічний працівник. Моніторинг рівня навченості учнів розміщено на стендах.

8

Ознайомлено з навчальною документацією щодо виконання педагогічним працівником своїх посадових обов’язків, його участі в конкурсах та інших заходах, творчі та організаторські здібності, компетентність, ініціативність, організованість, морально-психологічні якості.

Педпрацівники, які атестуються, взяли активну участь в декаді – з 15 лютого по 29 лютого – педагогічної майстерності. Під час декади члени атестаційної комісії, колеги, батьки мали можливість відвідувати уроки, ознайомитися методичними доробками , посібниками, з портфоліо кожного працівника на їх робочих місцях, а також на виставці в методичному кабінеті “Атестація – 2016 р.”

9

10

11

12

Заслуговує на увагу впорядкування та укладання матеріалів з Атестації педагогічних працівників за кожен навчальний рік в спеціальні книги.

В книзі укладено: всі плани роботи, графіки засідань атестаційної комісії (АК), індивідуальні плани роботи, результати анкетування серед колег, учнів, батьків, адміністрації, накази, що стосуються атестації, протоколи засідань АК, моніторинг навчальних досягнень учнів, характеристики діяльності педагогічного працівника подані директором школи до АК І рівня, подання до АК II рівня, атестаційні характеристики педагогічних працівників які атестуються у відповідному навчальному році.

13

14

15

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ