Сесія ради Великокучурівської об’єднаної громади

1

30 березня 2016 року в селі Великий Кучурів відбулася VI сесія ради Великокучурівської об’єднаної громади. На порядку денному було 36 питань.

До депутатів звернулися директори навчальних закладів з проханням підтримати їх відмову від участі в обласному конкурсі “Кращий проект опорного закладу”, згідно якого в громаді має залишитися одна опорна школа, а решту мали б реорганізуватися в її відділення. Депутати підтримали прохання освітян.

На розгляд сесії були винесені питання про створення структурного підрозділу відділу освіти Великокучурівської сільської ради, про співфінансування проекту по створенню Центру надання адміністративних послуг, про створення структурного підрозділу з реєстраційних послуг, про вступ Великокучурівської сільської ради в Асоціацію розвитку місцевого самоврядування в Чернівецькій області, а також цілий пакет земельних питань.

Одним з суттєвих нововведень в роботі ради стало запровадження поіменного голосування. Для його реалізації депутатам на кожне питання порядку денного були роздані бюлетені, в якому було зазначено прізвище депутата, назва питання, місце для відміток, дати та особистого підпису.

4

2

Коли головуючий на засіданні клав питання на голосування, депутати заповняли бюлетень, після цього представник лічильної комісії, яку обрали на початку засідання зі складу ради, збирав бюлетені і через деякий час оголошував результат голосування.

3

Якщо при голосуванні за перші питання порядку денного процес йшов не дуже швидко, то під кінець сесії депутати та лічильна комісія призвичаїлася та запрацювали ефективніше. Звичний спосіб голосування “підняттям рук” не використовувався.

5

Як завжди, сесія була дуже насиченою, деколи з гучним обговоренням. Депутатами постійно вносилися рекомендації щодо покращення роботи сесії та регламенту і традиційно народні обранці Великокучурівської громади були дуже активними.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ