Коледж відвідали гості з Інституту лісового господарства

8

Нещодавно коледж з робочою поїздкою відвідали представники знаного в Україні Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування. Це директор Інституту, доктор с.г. наук, професор, академік Лісівничої академії наук України, заслужений діяч науки і техніки Лакида Петро Іванович та доктор с.г. наук., член-кореспондент Лісівничої академії наук, директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва НУБіПУ Василишин Роман Дмитрович. Останній, до речі, закінчив наш технікум у 2000 році.

7

Високі гості познайомилися з навально-матеріальною базою коледжу, зустрілися з викладачами та студентами навчального закладу. Відбулася цікава дискусія про сучасні проблеми підготовки фахівців лісового господарства та основні шляхи їх вирішення. Представники інституту презентували свій навчальний заклад та відповіли на цілий ряд запитань студентів-випускників. Як наслідок близько десяти випускників виявили бажання вступати цьогоріч до одного з найкращих ВУЗів України.

Користуючись нагодою науковці побували також в загальноосвітніх закладах міста: ліцеї, гімназії та ЗОШ №1, в яких також зустрілися з педагогами і школярами та розповіли про традиції столичного навчального закладу.

3

2

В порядку ознайомлення з базами практичного навчання студентів представники Інституту разом з керівництвом коледжу відвідали базове підприємство – ДП “Берегометське лісомисливське господарство”. На зустрічі з в.о. директора Акришорою Іваном Степановичом та керівниками структурних підрозділів підприємства відбулася предметна розмова не тільки про підвищення ефективності переддипломної практики студентів але й про шляхи реформування лісової галузі України на сучасному етапі.

4

Приємне враження на гостей коледжу склала екскурсія безпосередньо на об’єкти практики. Серед них дерево-велет ялиця біла, що є своєрідною пам’яткою природи. Його розміри просто вражають: висота – 40 м., діаметр – 134 см, об’єм стовбура – 25 куб.м. Зацікавив науковців і новий дерев’яний міст заввишки 11,5 м, який побудований лісівниками у 2015 році у Чемернарському лісництві. За словами працівників лісгоспу, це один із найвищих лісових мостів у Європі.

5

6

Завершилася робоча поїздка знайомством з Чернівецьким національним університетом ім. Ю.Федьковича, архітектурний ансамбль якого (Резиденція митрополитів Буковини і Далмації) включено до найпрестижнішого списку світового надбання – Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Гості коледжу відвідали також ботанічний сад університету, де з колекційними насадженнями своїх колег познайомив докторант кафедри ботаніки, лісового і садово-паркового господарства Буджак Василь Васильович.

За наслідками робочої поїдки коледж уклав з Навчально-науковим інститутом лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України договір про багатоцільову співпрацю.

Джерело: Сторожинецький лісовий коледж

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ