“Зупиніться біля яличок”

Ялички в Панці

Для багатьох водіїв нашого району вже звичним стала фраза “Зупиніться біля яличок в Панці”. Всі, хто хоча б раз проїжджали через село в напрямку Вижниці, знали де знаходиться ця зупинка.

Але мало хто знав, що вже декілька років громада села неодноразово зверталася до депутатів сільської ради, до голови сільради, до районних та обласних структур, навіть до губернатора з проханням вирішити проблему з тими легендарними яличками – дерева вже давно несли загрозу сільським жителям.

Ялички в Панці

Деякі дерева трималися лише на кронах сусідніх, – розповідає сільський голова с. Панка Казюк Сергій Олексійович, – була загроза, що під час сильного буревію ялиці можуть впасти в проїжджу частину. Зимою часто через обледеніння проїжджої частини біля яличок траплялися аварії. Ми підключили всіх хто мав до цього якесь відношення, звернулися до керівника ДРСУ-102 Баяка А.І., він виготовив лісорубний білет, що дало можливість працівникам Держлісгоспу за підтримки ПП Дульгера О.К. та ТОВ “Мрія Глибоччини” здійснити рубку аварійних дерев. Надіюся, що  буде можливість зробити хорошу клумбу, або посадити низькоростучі дерева, наприклад туї. Нажаль, все впирається в кошти.

Сергій Олексійович зазначив, що одне з болючих питань села, яке неодноразово піднімалося громадою на сільських зборах, було зняте. Також він особливо хотів подякувати підприємцю Дульгеру О.К., який за власні кошти організовував разом з небайдужими селянами вивіз дерев та прибирання.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ