Надзвичайна подія на “Прибані”. Оновлено

Прохід заборонено!

Сьогодні, 02.05.15 р. жителі с. Ропча – Б. (1992 р.н.) та К. (1996 р.н.), навмисно перетнувши означений та огороджений кордон полігону “Прибан” з метою пошуку металобрухту, знайшли там нерозірвану гранату від гранатомета і вирішили прямо на місці її розібрати. Нажаль, в результаті цих дій граната здетонувала. Один з учасників отримав значні травми і був доставлений в реанімаційне відділення Сторожинецької ЦРЛ.

Нам розповіли в лікарні, що в 11:55 на номер швидкої допомоги надійшов виклик про те, що очевидець почув вибух снаряду від РПГ. Відразу виїхала швидка допомога на місце події. По приїзду була виявлена особа з важкими травмами – політравма, проникаючі осколкові рани грудної клітини, травма верхньої щелепи, потрощені травми нижніх кінцівок, відкриті переломи, права гомілка трималася лише на шкірі. Потерпілий знаходився в свідомості в момент надходження в лікарню.

Після проведення операцій йому ампутували обидві ноги.

Зі слів іншого учасника, товариш попросив його допомогти принести з полігону металобрухт. Підійшовши до огорожі, він попередив Б. про те, що заходити за лінію небезпечно, на що той не звернув уваги і навмисно, заздалегідь знаючи що це небезпечно, проник на територію полігону.

“Мені життя врятувало те, що я на момент вибуху був далеко від Б. Почувши вибух, я підбіг до нього і терміново викликав швидку допомогу. Швидка прибула десь за 5 хвилин, за цей час на місце події прибули військові” – розповідає інший учасник події.

Коментар брата постраждалого:

Шановні громадяни – територія полігону обгороджена не просто так. Наразі там йдуть інтенсивні стрільби та військові навчання. Вхід на територію полігону заборонений!

Навіть якщо ви випадково знайшли предмет, який може бути з території полігону, який схожий снаряд, міну чи гранату – не торкайтеся його та ні в якому разі не намагайтеся розібрати! Відразу повідомте міліцію та ДСНС (тел. 101 та 102). Це просте та очевидне правило може зберегти ваше здоров’я та життя.

Оновлено:

Під час перевірки місця події було виявлено ще один боєприпас від гранатомета, схований в рюкзаку, який з собою носив потерпілий (вже розібраний) приблизно за 20 метрів від місця вибуху. Група саперів провела розмінування, гранату було знешкоджено.

Фотографії з місця події. Саме тут житель с. Ропча намагався розібрати гранату:

Фото з місця події

Фрагмент взуття:

Фото з місця події

Залишки від боєприпасу гранатомета, що вибухнув:

11

Ось навіщо хлопці проникли на полігон:

Фото з місця події

Невже це ціна людського здоров’я та життя?

Категорія: Важливо Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ