23 резервісти зі Сторожинеччини поїхали на навчальні збори

 2

Учора ввечері, 2 вересня 2016 року, з військової частини А 0377 (колишній 300-й полк) відправили резервістів на навчальні збори до м. Львова.

Збори триватимуть 12 днів – з 3 по 15 вересня 2016 року. Сторожинецький районний військовий комісаріат забезпечив відправку 23-х резервістів. Про це  повідомив військовий комісар Сторожинецького району Іван Яремійчук. Усього ж з Чернівецької області на навчання вирушили понад 2 сотні резервістів, які пройшли бойові дії на Сході.

Всі вони з різних хвиль мобілізації, з різних бригад, різного віку, але всіх їх об’єднує одне – усі вони захищали і готові й надалі захищати Україну від клятого ворога.

Резервіст Олександр з Великого Кучурова був призваний під час 4-ї хвилі мобілізації і лише кілька місяців тому повернувся з передової. Тут його знову запросили до військкомату.

“Я вже пройшов пекло війни, я знаю, що це таке. Тепер потрапив в оперативний резерв, їду на навчання до Львова. Треба відпрацювати навички, бо ситуація на фронті складна і ми повинні бути готові до всього. Якщо треба буде – повернуся на фронт мочити “сєпарів”, – каже хлопець.

“Нам був доведений план по резервістах і ми його повністю виконали. Ми відправляємо 23-х хлопців з Сторожинецького району”, – повідомив військовий комісар Сторожинецького району Іван Яремійчук.

“Сьогодні у нас відправка резервістів – оперативний резерв №1 на навчальні збори на 12 днів. Збори розпочнуться 3 вересня і завершаться 15 вересня 2016 року.

Оперативний резерв – це хлопці, які пройшли бойові дії, демобілізувалися. Деякі з них були зараховані в оперативний резерв ще у військових частинах, де вони воювали, решта – зараховані в оперативний резерв у військкоматах, щоби добрати команди по чисельності, які нам визначені. На самих навчаннях будуть відпрацьовуватися ті питання, які хлопці вже колись знали, навички за фахом – механіки-водії БМП будуть займатися на БМП, стрілки – будуть займатися своєю справою, снайпери, кулеметники, гранатометники – своєю. Тобто за цих 12 днів хлопці мають згадати те, що вони знали і чим займалися в армії”, – розповів Чернівецький обласний військовий комісар Володимир Шведюк.

1

На питання про те, що резервістів прямо з навчань можуть відправити на фронт, обласний військовий комісар відповів: “На теперішній час жодного документу, який би вказував на те, що хлопців після зборів залишать далі на військовій службі, у військкоматі нема. Жодного такого документу нема в ОК “Захід”, якому ми підпорядковуємося. Жодного такого документу нема і в командування Сухопутних військ. Хоча виключати, що такий документ з’явиться, не можна.

Хлопці призиваються на планові збори. Але ситуація довкола України змінюється щодня. Зараз, на початку вересня, Росія починає масштабні навчання “Кавказ-2016″від Криму і по колу – ми в півкільці ворога. Ці збори призвані також підстрахувати нас в цій ситуації”.

За участь у навчаннях резервістам передбачено грошове забезпечення. “Хлопцям, які працюють на даний час, зберігається середньомісячна заробітна плата, тим, хто не працює – нарахують середньомісячну зарплату за дні навчання. Резервісти також отримають добові – від 300 до 600 грн. за 12 днів у залежності від звання (рядовий отримає меншу суму, сержант, офіцер – більшу)”, – розповів обласний військовий комісар.

3

За неявку резервіста у військкомат передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

“Перший раз – це адміністративний штраф, а якщо кілька разів резервіст не з’являється у військкомат – наступає кримінальна відповідальність. На тих, хто не з’явився, оформляється протокол і передається у відповідні органи”, – повідомив військовий комісар Сторожинецького району Іван Яремійчук.

Як повідомив нам сьогодні резервіст Юрій, нині хлопці вже перебувають на Яворівському полігоні і завтра приступають до навчань.

Галина Єреміца

Категорія: Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ