Урок патріотизму “З Україною в серці!” в Банилові-Підгірному

1

Я народилась тут і тут моя стежина
Яка веде у дивне майбуття.
Це рідний край, чарівна Україна
І звідси почалось моє життя.
Тут небо блакитне і сонце в зеніті!
Моя Україна – найкраща у світі!

Як сьогодні достукатися до дитячих сердець, які, поринаючи в свій комп’ютерний світ, часто залишаються байдужими до долі країни і свого народу? Як пробудити в дітях почуття гідності і любові до своєї країни, бажання брати участь у її долі?

Саме ці питання стали поштовхом для проведення тематичного заходу – уроку патріотизму “З Україною в серці” в 1-4 класах школи села Банилів-Підгірний хутора Рівня, який провела бібліотекар філії №4 Нагорська Оксана Володимирівна спільно з вчителями початкових класів Карпюк Людмилою Дмитрівною, Гоменюк Любов Григорівною, Штефюк Івониною Василівною та Гоменюк Олесею Сергіївною.

У ході уроку учні поглибили свої знання з історії України та процесів державотворення, боротьби за здобуття Україною статусу незалежної, суверенної, демократичної держави; усвідомили важливість та цінність ідеї власної державності.

Діти подивилися на Україну з висоти пташиного польоту, побували на зупинках “Державні символи України”, “Українська мова – мова калинова”, “Пісня – душа народу”, “Народні обереги”.

4

Захід був проведений у формі усного журналу. Учні пригадали за допомогою підготовлених Оксаною Володимирівною відеоматеріалів державні та народні символи України, пройшлися сторінками “Міста нашої держави”, “Розумники”, “Цікавинки про Україну”. Згадували видатних людей України, видатні пам’ятки рідного краю.

Розпочався урок цікавим віршем і піснею “Моє ім’я Україна”, прослухавши які, учні визначили тему. Дітей ознайомили із основними історичними подіями становлення української державності, культурними здобутками, національними цінностями та досягненнями України за роки Незалежності. У ході бесіди діти згадали про 25-ту річницю Незалежності України, державні та народні символи, захисників нашої Батьківщини та вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів, які загинули.

“Зараз важкі часи для нашої країни. Але українські військові проявляють мужність, вірність присязі українському народові, готовність віддати своє життя за мир і спокій в Україні Завдяки їм ми з вами віримо, що прийде час, коли наше життя наповниться щастям, спокоєм, хлібом і квітами, сподіваннями і радістю, працею і відпочинками – тим, що робить життя людським, щоб кожен з гордістю міг сказати: “Я – громадянин України, моя країна – Україна!” Для цього сьогодні потрібне головне – впевненість у силах народу і своїх власних, дружна родина і віра в успіх, у майбутнє України. Немає життя без України, бо Україна – це доля, яка випадає раз на віку, бо Україна – це мати, яку не вибирають, як і долю, бо Україна – це пісня, яка вічна на цій землі!” – розповідала дітям Оксана Володимирівна.

На захід була запрошена Чорней Вероніка Миколаївна мати героя АТО , колишнього учня гімназії Чорнея Дмитра Васильовича, 1985 року, який героїчно захищав Донецький аеропорт, де був важко поранений і в даний час лікується.

Гоменюк Олеся Сергіївна запропонувала дітям сплести вінок-оберіг і подарувати його героєві з найщирішими побажаннями скоріше вилікуватись.

3

Вінок всі присутні плели з великим захопленням, виконуючи українські пісні та гімн України. Діти вплели в той оберіг свою повагу, любов і свої побажання Дмитру Васильовичу.

Вінок вручили матері з проханням передати синові та запросити його на гостини до рідної гімназії. А зворушена до сліз Вероніка Миколаївна в свою чергу звернулась з словами подяки дітям, першій вчительці свого сина Гоменюк Любов Григорівні і побажала мира і злагоди всім присутнім.

На уроці панувала урочиста атмосфера, емоційне піднесення, чітка патріотична позиція та море позитиву! А наймолодші учасники заходу, учні 1 класу, під керівництвом Штефюк Івонини Василівни намалювали прапор України і дізнались, чому його кольори жовтий і блакитний. Україна переживає зараз нелегкий час, тому у молитві діти звернулися до Господа з проханням зберегти їх державу.

2

А на завершення вони повідали свої найзаповітніші мрії та прикріпили їх на крила голубові, щоб він поніс дитячі побажання у кожен куточок України. Проведений урок не залишив байдужими ані дітей, ані гостей заходу.

Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, відновити традиції українського народу, виховувати патріотизм і любов до рідної Батьківщини.

5

Україна – країна трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до свого народу і чорної йому зради, довгої героїчної боротьби за волю. Але нам є чим і ким пишатися!

“Ми горді, що народилися в Україні. Ми любимо Україну!”,- з впевненістю сказати всі в кінці зустрічі.

Категорія: Освіта Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ