В РБНК відбулися збори учасників АТО щодо земельних питань

Збори учасників АТО

Нещодавно в районному Будинку національний культур відбулося чергове засідання членів відокремленого підрозділу ГО “Об’єднання учасників АТО” в Сторожинецькому районі, на яких були присутні голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош та перший заступник міського голови Сергій Киюк.

На порядок денний зборів було винесено три питання, серед яких найважливішим було питання про роботу мерії в напрямку виділення земельних ділянок сторожинецьким учасникам АТО.

Присутні на зборах учасники бойових дій на Сході України досить емоційно висловили припущення, що міською радою спеціально затягується процедура виділення землі, оскільки, на їх думку, на деяких етапах присутні корупційні схеми.

Під час свого виступу Сергій Киюк повідомив, що питання надання земельних ділянок одне із основних та запевнив, що ніхто не має на меті спеціально його відтерміновувати, але є певні процедури, які займають тривалий час, зокрема отримання погодження Чернівецькою містобудівною радою.

Голова райдержадміністрації Ярослав Бартош зазначив, що оскільки у міста досі не розроблений генеральний план, вони обмежені у виборі земельних ділянок. Так сталося, що під зазначеними земельними ділянками знаходиться меліоративна система, тому містобудівна рада мусить прийняти рішення щодо їх списання, що займає певний час.

Також на засіданні було розглянуто питання щодо організації роботи офісу об’єднання учасників АТО та вирішено на окрему ставку найняти секретаря, який буде займатися організаційними питаннями та повний робочий день знаходитися в офісі організації. На цю посаду одноголосно затвердили Аліну Доскалюк, чоловік якої є учасником бойових дій. Також вона є депутатом Сторожинецької районної ради від ВО “Батьківщина”.

Наостанок було розглянули організацію автопробігу, приуроченого до Дня захисника України. Вирішили, що займатися цим питанням буде волонтер та учасник АТО Сергій Гриндей.

“Виділення земельних ділянок є надзвичайно важливим для нас, – розповідає голова ГО Сергій Кривко. – Тому сподіваємося на плідну співпрацю міської та районної влади у вирішенні цього питання.”

Категорія: АТО Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ