Сторожинчанин взяв участь у Чемпіонаті Європи з Рогейну

2

Сторожинчанин Валентин Мангер взяв участь у 13-му Чемпіонаті Європи з Рогейну (European Rogaining Championship) “ARALAR 2016”, що проводився на півночі Іспанії на території 2-х автономних областей – Країни Басків та Наварри. Ареною змагань була територія гірського масиву Sierra de Aralar природного парку Aralar.

Валентин поділився своїми враженнями від поїздки та розповів, як проходили змагання:

“Організатором змагань був клуб “DEPORTIVO NAVARRA” та Федерація Рогейну Іспанії. Я, разом зі своїм другом і напарником по команді Вадимом Горіховським та ще з багатьма українськими спортсменами, 22 серпня вирушили до Іспанії на Чемпіонат Європи.

1

Наша поїздка пролягла через Угорщину, Словенію, Італію, Монако та Францію. В Іспанії, як це і очікувалось, було дуже спекотно – температура досягала до +40 С°. По приїзду в маленьке гірське поселення Lekunberri, що розташоване в автономній області Navarra за 35 км від міста Pamplona, ми розмістились в кемпінгу, а наступний день – за день до змагань, пройшли реєстрацію.

В перше в історії Чемпіонатів Світу та Європи з Рогейну організатори змагань за допомогою GPS приймачів, які надавали кожній команді безкоштовно, забезпечили в онлайн режимі перегляд шляхів проходження дистанції всіх команд, а також перегляд статистики під час самої гонки – це кількість пройдених кілометрів, кількість набраних балів, швидкість і зайняте місце. Треки всіх команд висвітлювалися на спеціальному сайті: https://tracktherace.com/en/erc-aralar-2016-erc-24h/classification

Також GPS приймачі слугували в якості гарантії безпеки учасників – на ньому була аварійна кнопка для виклику рятувальників.

3

За три години до старту ми отримали мапи. Вони видавались кожному учаснику команди, як це і завжди є, та ще одна мапа для планування свого маршруту.

Мапи були надруковані на спеціальному папері, що не розмокає під дощем чи у воді. Формат її був не стандартний і досить великий – 89×55 см, для зручності орієнтування часто доводилось карту складати у 5-6 разів.

4

Розмір території змагань складав 104.5 км². Природний парк являє собою гірський масив з вершинами від 550 м до 1430 м. Найвища вершина – Irumugarrieta. Гірська місцевість є фізично важкою для проходження. Для нас вона була незвичною – дуже багато кам’яних розсипів, скель і печер, багато колючих рослин.

5

У змаганнях участь прийняли 198 команд з 16 країн Європи і одна з США. Найбільша кількість учасників було від Іспанії, Росії, Естонії, Латвії і України. Також були спортсмени від Франції, Чехії, Фінляндії, Данії, Німеччини, Польщі, Великобританії, Ізраїля, Швейцарії, Австрії та Ірландії.

Підсумок медального заліку чемпіонату Європи з рогейну 2016 року такий:

По відкритим групам розіграно 9 медалей, які завоювали представники 7 країн:

  • Естонія – 1 золота, 1 срібна, 1 бронзова
  • Латвія – 1 золота
  • Чехія – 1 золота
  • Росія – 1 срібна
  • Франція – 1 срібна
  • Україна – 1 бронзова
  • Фінляндія – 1 бронзова

По всім групам розіграно 40 медалей, які завоювали представники 9 країн:

  • Україна – 4 золотих, 3 срібних , 2 бронзових
  • Латвия – 3 золотих, 2 срібних, 1 бронзова
  • Россия – 2 золотих 5 срібних, 2 бронзових
  • Эстония – 2 золотих, 3 срібних, 3 бронзових
  • Чехия – 2 золотих
  • Испания – 1 золота
  • Франция – 1 срібна
  • Финляндия – 2 бронзових
  • США – 1 бронзова

Назва нашої команди BUKOVINA-2, виступали під номером 600. Це наш другий Чемпіонат Європи з рогейну і другий 24-годинний. В минулому році бігали свої перші добові змагання в Чехії. В Україні приймали участь в 3-х,6-ти і 12-ти годинних рогейнах.

За 23 години 52 хвилини ми подолали 55 кілометрів складної гірської місцевості та набрали 146 балів, зайнявши 4-те місце. Поступилися третьому місцю у своїй групі MY (Men Young) всього 1 бал.

Цього року кращий ми показали результат ніж минулого, та все ж до призового нам трохи не вистачило. Ми отримали надзвичайно крутий і безцінний досвід, адже не кожного тижня чи навіть місяця приходиться виступати на змаганнях такого рівня і захищати честь України!”

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ