Банилово-Підгірнівській гімназії – 30 років

Банилово-Підгірнівська гімназія

Гімназія – країна знань, дитинства,

юності, незабутнього першого кохання.

У центрі села Банилів-Підгірний  на пагорбі потопає у зеленні прекрасна іменинниця –  Банилово-Підгірнівська гімназія. Заквітчана квітами та з жовто-блакитними кульками доброзичлива господарка уже в тридцятий раз зустрічає першого вересня дзвінкоголосу малечу та статних юнаків і дівчат в оселі.

Гімназії – 30 років. Вона найкраща: ніби новенькі коридори, професійно оформлені кабінети, велика світла шкільна бібліотека, ошатна, по-домашньому шкільна їдальня. Маємо все це завдяки мудрим, розумним та талановитим педагогам гімназії. Незалежно від віку, всі вони творчі, здібні. Не поступаються і інші працівники навчального закладу –  дякуючи їхнім золотим рукам, наша іменинниця прекрасна.

Колектив очолює досвідчений вчитель фізики, знаючий керівник – Червоняк Галина Євгеніївна. Старанна, доброзичлива, відповідальна, вимоглива, як  до себе, так і до інших. Допомагають справжні працівники своєї справи – заступники директора  гімназії: Петращук М.О., Бартош Л.Й., Чорнолюк С.І.

Слід відмітити енергійних організаторів цікавих гімназійних свят – це заступник директора з виховної роботи Репчук А.В. та справжній організатор Середюк Д.Д. Свято гімназії – це їх повсякденна вчительська праця.

А починалося все так.

Йосип Антонович Кульчицький працював у школі з 1958 року. Спочатку вчителем креслення, математики, ОБЖ, заступник директора з навчально-виховної роботи.

З 1978 року  по 2001 рік – директор Банилово-Підгірнівської середньої школи. За роки своєї праці здобув визнання серед колег, учнів, жителів села. Побудова школи лягла важким тягарем директору на плечі. Він не розгубився, бо була велика підтримка з боку досвідчених заступників директора школи: Гакман Лідії Іванівни, Кривко Людмили  Стеліанівни, Токарчик Людмили Іванівни та Мандрика Миколи Дмитровича. Допомагали будівельникам вчителі, жителі села, учні. У 1986 році Банилово-Підгірнівська загальноосвітня школа відчинила свої двері.

Сталися приємні зміни. Дякуючи колишній дирекції та нашим вчителям, теперішнім ветеранам, які все зробили, щоб наша школа стала гімназією. Низький уклін вам, дорогі наші вчителі – колеги.

2002 рік Банилово-Підгірнівська школа набула статусу гімназії на чолі з директором Стрілецьким Я.Г., який очолював гімназію її 2014 року.

За тридцять років гімназія змінилася, змужніла, на зміну досвідченим педагогам прийшли молоді, проте талановиті вчителі. Їм творити, розвивати, виховувати молоде покоління нашого села та сусідніх сіл.

Дуже хочеться, щоб і надалі наші гімназисти виборювали призові місця в районі, області та і по всій Україні.

Приємно, що на святкуванні тридцятиріччя нас вітало все село на чолі з головою села Абрамчуком В. А., начальником управління освіти, молоді та спорту Гакманом А. І., колишнім нашим випускником, його заступником Чобітько М. І. та головним спеціалістом відділу освіти, вчителі-ветерани.

Вважаємо, що наш педагогічний колектив здатний на творчі здобутки в навчанні та вихованні підростаючого покоління.

Успіхів тобі, гімназіє, та багато років ще таких свят!

Джерело: Гакман Л.І., вчитель зарубіжної літератури

Категорія: Новини району Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ