Колектив Сторожинецького ЦДЮТ підкорив Говерлу

1

27 вересня – Всесвітній День туризму. Це свято всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника, вибираючись з щоденної суєти.

Педколектив Сторожинецького ЦДЮТ – це завжди активні та творчі люди. Тому розпочати навчальний рік вирішили цікавим і пізнавальним заходом, мандрівкою Українськими Карпатами та підкоренням найвищої гірської вершини Говерла – 2061 м!

2

Вересень – чудова пора для подорожей. Тож, довго не вагаючись, педагоги ЦДЮТ, прихопивши туристичне спорядження та гарний настрій, вирушили в дорогу. Маршрут пролягав через мальовничі містечка Чернівецької та Івано-Франківської області: Берегомет – Вижниця – Кути – Косів – Буковець – Верховина – Кривопілля – Ворохта.

Сходження на Говерлу розпочали від спортивної бази “Заросляк”, що знаходиться неподалік Ворохти на території Карпатського Національного природного парку.

3

Підкорення Говерли – це екстремальний відпочинок, адже далеко не кожен наважиться здолати таку висоту, бо це нелегко. Але запевняємо – воно того варте!

Маршрут до вершини пролягав густим смерековим лісом, чагарниковими зарослями з ялівцю, альпійськими луками. Біля підніжжя гори знаходиться витік річки Прут і Прутський водоспад.

5

7

4 кілометри крутого шляху та три години виснажливого підйому і – вершина! Краєвиди дійсно вражаючі. Верхівки гір виринають із мережива туману – це диво спостерігаємо з найвищої точки України. З вершини видно вершини Чорногірського хребта, гір Петрос та Брескул.

Для кожної людини підкорення Говерли – це особисте досягнення. Отже, кожен з педагогів випробував свої фізичні можливості та силу волі. Під вечір всі дружньо повернулися до бази “Заросляк”. На ночівлю прийняв привітний господар турбази “Говерла”, що розміщена у мальовничому містечку Ворохта.

4

Наступного дня здійснили екскурсію Ворохтою, відвідали спортивно-тренувальний комплекс “Авангард”, водоспад Женецький Гук. По дорозі додому завітали на ярмарок народних виробів міста Яремча.

6

Кожен отримав від поїздки масу задоволення та шалений заряд адреналіну, що надихає на гарний настрій та нові туристичні походи!

Джерело: директор Сторожинецького центру дитячої та юнацької творчості Інесса Корчинська

Категорія: Важливо Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ