ДСНС звертається до мешканців району

ДСНС

Звернення до мешканців Сторожинецького району з приводу дотримання правил пожежної безпеки у лісах:

“З настанням весни та літа на Буковині, а зокрема на території Сторожинецького району, починається пожежонебезпечний період, який триває аж до жовтня. Рівень пожеж в цей час значно зростає.

Територія Сторожинецького району вкрита густою сіткою лісів. А лісові масиви, як відомо, відносяться до середнього і високого ступеня пожежної небезпеки. Пожежі у лісах можуть швидко розвиватися і, як правило, досягають таких масштабів, що для їх гасіння необхідно залучати значну кількість сил і засобів.

Варто звернути увагу на обережне поводження з вогнем у лісопаркових зонах, адже за умов сухої погоди навіть від кинутого непогашеного недопалка або сірника може виникнути пожежа.

Враховуючи наведені факти, Сторожинецький районний відділ Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до мешканців району, щоб попередити та застерегти.

Пам’ятайте, перебуваючи у лісопаркових зонах, треба вибрати безпечне місце для розведення багаття та обкопати його. Не слід кидати непогашені недопалки чи сірники. Збираючись додому, не забудьте ретельно залити вогонь водою або засипати піском чи землею. Також пам’ятайте, що зловживання алкоголем значно знижує відчуття небезпеки.”

Якщо ми будемо уважнішими й обережнішими, виконуватимемо правила пожежної безпеки – захистимо себе, оточуючих та навколишнє середовище від непоправних втрат.

Джерело: начальник Сторожинецького районного відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області Андрій Сеник

Категорія: Важливо Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ